"İFM projesini hayata geçirmek için fırsat"

EKK'nın, dün yapılan toplantısında, katılımcılar, içinde bulunulan konjonktürün Uluslararası Finans Merkezi projesini hayata geçirmek için fırsat olduğunu belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Ekonomi Koordinasyon Kurulunun (EKK), dün yapılan toplantısında, katılımcılar, içinde bulunulan konjonktürün Uluslararası Finans Merkezi (İFM) projesini hayata geçirmek için fırsat olduğunu belirttiler.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın makamından yapılan EKK sonuç duyurusunda, EKK'nın Babacan başkanlığındaki 20. toplantısını dün gerçekleştirdiği kaydedildi.

Toplantıya Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in yanı sıra kamu kurumu ve özel sektör temsilcilerinin de katıldığı ifade edildi.

Yazılı açıklamaya göre, toplantıda, İFM Projesi kapsamında, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı tarafından hazırlanan strateji belgesi taslağının hazırlık çalışmalarına ve taslağın içeriğine ilişkin bilgi verildi.

İFM Strateji Belgesinin hazırlık çalışmalarına tüm ilgili kurumların katılımını ve desteğini sağlamak üzere 80'in üzerinde kamu ve özel sektör ile sivil toplum kuruluşu ve üniversite temsilcisi dahil edildi.

Katılımcılar, içinde bulunulan konjonktürün İFM projesini hayata geçirmek için fırsat olduğunu belirtmiş, projeye yönelik desteklerini ifade etmiş, strateji belgesi taslağına ilişkin görüş ve önerilerini dile getirmiştir.

Strateji belgesi taslağının, toplantıda yapılan değerlendirme ve önerileri de dikkate alarak nihai hale getirilmesi ve Yüksek Planlama Kurulunun onayının ardından, Ekim ayı başında IMF-Dünya Bankası Yıllık Toplantıları kapsamında kamuoyu ile paylaşılması kararlaştırıldı.