"İlaç alım protokolünde sona yaklaşılıyor"

Bakan Akdağ, kısa bir süre sonra sözleşmenin Türk Eczacıları Birliği ile imzalanacağını öğrendiğini bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA  - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde, ilaç alım protokolü düzenlemelerinde sona yaklaşıldığını ve kısa bir süre sonra sözleşmenin Türk Eczacıları Birliği ile (TEB) imzalanacağını öğrendiğini bildirdi.

Akdağ, Swiss Otel'de düzenlenen UNICEF'in "Dünya Çocuklarının Durumu 2009 Raporu"nun açıklanacağı toplantıya gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TEB'in ilaç alım protokolünü feshinden sonra eczacı temsilcileriyle de görüşmeler yaptıklarını ifade eden Bakan Akdağ, şunları söyledi:

"Bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı olarak önemli çalışmalar yaptık. TEB ve onun dışındaki bağımsız eczacılarla da görüşmeler yapıldı. Bu konuda yetki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e aittir. Kendisi şu anda Suriye'dedir. Bakan Çelik ve Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileriyle yaptığım görüşmelerde bu konuda sona yaklaşıldığını ve kısa bir süre sonra sözleşmenin TEB ile imzalanacağını öğrendim."

Uzlaşma sağlanamaması durumunda da hazırlıklı olduklarını ifade eden Recep Akdağ, "Biz yine bu durumda vatandaşı ilaçsız bırakmayacaktık. Bu konuda hazırlıkları tamamlamıştık" dedi.