"IMF'den borç almaktansa öz kaynaklarıyla sorun çözülmeli"

KOBİDER Başkanı Özgenç, IMF ile yapılacak anlaşmaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, IMF'den faizli borç almaktansa Türkiye'nin öz kaynaklarıyla sorunu çözmenin daha iyi olacağı düşüncesinde olduğunu kaydetti.

Özgenç, özel sektörün vadesi gelen borçlarını ödeyebilmesi için bazı kesimlerce IMF ile anlaşma dayatması yaptığını savunarak, bu dayatmanın sonucunda IMF ile görüşmelerde nihai sona yaklaşıldığını kaydetti.

KOBİDER Başkanı Özgenç, şunları kaydetti:

"IMF'den faizli borç almaktansa kendi öz kaynaklarımızla bu sorunu çözmenin daha iyi olacağını düşünmekteyiz. Varlık barışında hazineye 13 milyar dolar kaynak geldiği resmi makamlarca açıklanmıştır. Bunun yanı sıra bir sürü insanımızın türlü hilelerle askerlik yapmamak için çare aradığı ve bir çoğunun yaşı geçtiğinden dolayı bedelli askerlik çıkarılarak 4-5 milyar dolar hazineye katkısı olabilir.

Kaynak bulmak gerekiyor ise orman vasfını yitirmiş arazilerin yani 2B yasasının tekrar gündeme getirilmesi gerekmektedir. Buradan aşağı yukarı 20 milyar dolar gelir sağlanacaksa ve bütün bu imkanlar elimizde var iken neden IMF ile anlaşma yapılmak istenmektedir bunu anlamış değiliz. Bu konuda ısrarcı davrananların asıl derdi gelecek olan parayı taksim etmek, karları kendilerine, zararı milletin sırtına yıkmaktır. Ayrıca kendi borçlarını ülkenin borcuymuş gibi kamuoyuna açıklayıp haklı görüntü elde etmeye çalıştıkları görülmektedir.

Türkiye'nin kredibilitesi yüksek düzeyde olabilmesi için anlaşma yapılmak isteniyorsa bu IMF ile bir imaj anlaşması olmalı. Asla borç alınmamalı kredibilitemize bu yolla çözüm sağlanacağı kanaatindeyiz."