"Kabine değişikliğini olumlu görüyorum"

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Yalçıntaş, gıda fuarı "Anuga 2009"un tanıtım toplantısının ardından gazetecilerin kabine değişikliğine ilişkin sorularını yanıtladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, "Kabine değişikliğini olumlu görüyorum" dedi.

Yalçıntaş, Almanya'nın Köln şehrinde 10-14 Ekim 2009 tarihlerinde düzenlenecek gıda fuarı "Anuga 2009"un tanıtım toplantısının ardından gazetecilerin kabine değişikliğine ilişkin sorularını yanıtladı.

Kendileri açısından bu kabine değişikliğinin en önemli tarafının yapısal taraf olduğunu ifade eden Yalçıntaş, "Tüm ekonomi yönetiminin, tüm bankaların tek bir çatı, tek bir bakanlık altında toplanmış olması koordinasyon, hızlı karar vermek açısından önemlidir" diye konuştu.

2009 yılının dünyada olduğu gibi Türkiye için de önemli olduğunu vurgulayan Yalçıntaş, şunları kaydetti:

"Zaman zaman oluşacak şartlara göre radikal kararlar alınması gereken bir dönemdir. Bu dönemde tüm ekonomi ile ilgili birimlerin tek bir bakanlığın çatısı altında olması, gerek koordinasyon gerek hızlı karar verme gerekse de bilgi akışının doğru ve hızlı şekilde sağlanması açısından önemli ve faydalıdır. Bu anlamda kabine değişikliğini olumlu görüyorum."

Murat Yalçıntaş, bir gazetecinin, "TOBB Başkan Vekili olacak mısınız?" sorusu üzerine de "TOBB'un Genel Kurulu cumartesi günü yapıldı. Delegelerin teveccühü ile TOBB'un yönetim kuruluna seçildim. Yönetim kurulunun ilk toplantısı ve görev dağılımı çarşamba akşamı yapılacak. Dolayısıyla çarşamba akşamı yapılacak görev dağılımına göre benim de TOBB'da hangi görevde olacağım belli olacak. Ondan evvel konuşmam doğru değil" karşılığını verdi.