"Kart borcu yapılandırması yerinde bir karar"

İTO Başkanı Yalçıntaş, kredi kartı borçlarının yapılandırılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, kredi kartı borçlarının yapılandırılmasının özellikle sosyal açıdan çok doğru bir karar olduğunu bildirdi.

Yalçıntaş, yaptığı yazılı açıklamada, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın bugün açıkladığı mali düzenlemelerin, piyasaların canlanmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

Kredi kartı sahiplerinin krizde gelir kaybı yaşadığını ve ödeme güçlüğüne düştüğünü dile getiren Yalçıntaş, kredi kartı borçlarının yapılandırılmasının özellikle sosyal açıdan "çok doğru" bir karar olduğunu belirtti.

Kredi kartı borcu yapılandırmasının 900 bine yakın kişiyi doğrudan ilgilendirdiğine işaret eden Yalçıntaş, "Kredi borçlarına getirilen ödeme kolaylığı sayesinde, çok önemli bir kesim gelecek için daha umutlu olacak. Aynı zamanda bankalar da takipteki alacaklarının büyük bir bölümünden kurtulabilecekler. Sistemin tekrar sağlıklı bir şekilde yürümesi açısından çok yararlı olacak" ifadesini kullandı.

Murat Yalçıntaş, döviz kredilerine ilişkin düzenlemeler konusunda da şunları kaydetti:

"Döviz kredisi düzenlemesi ile firmalarımız yeni finansman imkanına kavuşacak. Döviz geliri olmayan firmaların da vadesi 1 yıldan fazla ve tutarı 5 milyon dolardan yüksek olmak üzere döviz kredisi kullanabilecek olması isabetli bir karar. Böylece kredi talep edenlere yurt dışına müracaat zorunluluğu ortadan kaldırılacak. Ayrıca yurt içi döviz kredisi kullanımı genişletilerek, bankalara ek gelir imkanı sağlanmış olacak. Bu sayede kredi hacmi ve imkanları genişleyerek talepler yurt dışından yurt içine çekilmiş olacak."