"Kriz otomobil tercihlerini değiştirdi"

Nissan Genel Müdür Yardımcısı Sancaktaroğlu, crossover araçların 4x4 modellerinin yerini aldığını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Nissan Otomotiv A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı İlkim Sancaktaroğlu, kriz ortamında 4x4 modellerin yerini 'crossover' araçlara bıraktığını söyledi.

Sancaktaroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, geçen yılki satışlara bakıldığında  SUV/Crossover sınıfının yüzde 5'lik bir pazar payına sahip olduğunu belirterek, önceki yıl bu oranın yüzde 4,3 olarak gerçekleştiğini hatırlattı.

Bu araç sınıfına bakıldığında büyümenin gerçekleşmekte olduğunun net bir şekilde görüldüğünü ifade eden Sancaktaroğlu, şunları kaydetti:

"Son günlerde tüketicilerin daha temkinli davrandıklarını görüyoruz. Bu toplumsal davranış şekli otomotiv sektöründe de kendisini derinden hissettirmekte. Örneğin heybetli görünümleriyle dikkati çeken 4x4'ler yükselen döviz kurları nedeniyle tüketicilerin alım gücünü zorluyor. Yüksek yakıt tüketimleri ve vergi tutarları tüketicileri artık bu araçlara alternatif olan 'Nissan Qashqai' gibi crossover segmentindeki daha ekonomik araçlara yönlendiriyor. Crossover tasarım anlayışının 4x4 görünümünü yansıtması, daha küçük motor hacimleriyle şehir hareketli yaşantısında ekonomik yolculuk imkanı sağlaması, bu alana kayışın sebepleri arasında."

Sancaktaroğlu, bu sınıfın kullanıcılarının, hızlı şehir yaşantısına adapte olmuş, sıra dışı olmayı seven, prestiji ön planda tutan, asfalt üzerinde daha aykırı gözükmek isteyen, hafta sonu rahatlamak için doğaya kaçan kişiler ile dinamik ve renkli aile yapısına sahip kimselerden oluştuğunu belirtti.