"Krizde, finans bölümleri şirketleri yönetiyor"

Microsoft MEA Pazarlama Direktörü Gençler, iş zekası çözümlerinin kriz döneminde daha önemli hale geldiğini vurguladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Microsoft Orta Doğu Afrika (MEA) Pazarlama Direktörü Aydın Gençler kriz döneminde finans bölümlerinin, şirketleri yönetmeye başladığını kaydetti.

Microsoft uzmanları, tasarruf ve verimlilik artışı sağlayan stratejilerini, iş dünyasına yönelik olarak gerçekleştirilen "Üretim Sektöründe Maliyetleri Azaltmanın, Verimliliği Arttırmanın Yolları" seminerinde paylaştı.

Seminerde konuşan Aydın Gençler, iş dünyasında her zaman bulunması gereken cevaplara ihtiyaç duyduklarını ifade ederek, "Microsoft Business Inteligence Delivers" isimli iş zekası çözümlerinin kriz döneminde daha önemli hale geldiğini vurguladı.

Gençler, kriz döneminde lüks tüketimin düştüğünü belirterek lüks ürünler yerine standart ürün üretmenin ve stokları standart ürünlerle hazırlamanın daha yararlı olacağının altını çizdi.

Karlılığı yüksek maliyeti düşük ürünlerin üretilmesi gerektiğini dile getiren Gençler, "Bir müşteri son iki yıldır bizden ürün almıyorsa onun yerine yeni müşterilerle çalışmak gerekiyor" diye konuştu.

Aydın Gençler, Microsoft'un önerdiği SQL Server ve Office olarak iki iş zekası çözümü sunduklarını belirterek, "Excel kullanıcıları 500 milyonu geçti" dedi.

Microsoft Türkiye Yazılım Geliştirme Uzmanı Mehmet Emre ise kurumsal olarak bakıldığında dijital pazarlamanın ortaya çıktığını ifade ederek, bilgi işlemin insanların günlük hayatına girdiğini, artık sayısallaşan bir hayattan bahsedildiğini, donanım ve depolama ürünlerinin eskiye göre çok ucuzladığını anlattı.