"Krizi birlikte üreterek aşacağız"

DFM yönetim kurulu başkanı Şinghay, Türkiye'de üretim üssü kurmak için girişimleri başlattıklarını ifade etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ÇONGÇİNG - Çinli otomotiv grubu DFM'nin yönetim kurulu başkanı Can Şinghay, mevcut küresel krize direnmenin yolunun birlikte üretim yapmak olduğunu söyledi.

Çinli yetkili Çongçing şehrinde Türkiye'den MGY Otomotiv Sanayi A.Ş'nin 30 bayisine hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Avrupa pazarına açılmada kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, Türkiye'de üretim üssü kurmak için girişimleri başlattıklarını ifade etti. Türk bayiler DFM'nin Çongçing'deki fabrikasında incelemelerde bulundu.

Can Şinyang, daha önce Türkiye'ye gelecek yıl 6 bin, 2013 yılında da 20 bin araç ihraç etmeyi ve daha sonra da birlikte üretime geçmeyi hedeflediklerini, ancak küresel ekonomik kriz, dolardaki yükseliş, bankaların kredi vermeyi zorlaştırması ve işsizliğin artması gibi nedenlerden dolayı sıkıntı yaşadıklarını, ancak olumsuzlukların geride kaldığına ilişkin işaretlerin görüldüğünü anlattı. Çinli yetkili Türk hükümetinin bu konudaki uygulamalarını da teşvik edici olarak değerlendirdi.

DFM Grubu ile MGY Otomotiv Sanayi A.Ş arasında geçen yılın Mart ayında distribütörlük, Temmuz ayında da yatırım anlaşması imzalanmıştı. MGY Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gökhan Yeşilkaya, Çin tarafı ile birlikte üretim üssü için düşünülen Gebze ve Konya'daki araziler hakkında fizibilite çalışmalarına başladıklarını kaydetti.