"Mavi Yaka İstihdam Projesi" başladı

Proje, krizde işini kaybeden mavi yakalılara iş olanağı sağlamayı hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

KOCAELİ - İnsan Kaynakları sitesi "www.kariyer.net", mavi yakalılara yönelik istihdam projesini Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde (GOSB) kurduğu "Kariyer.net Masası" ile başladı.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ile Kariyer.net işbirliğinde başlatılan 'Mavi Yaka İstihdam Projesi" ile ilgili bölge müdürlüğünde bir toplantısı düzenlendi.

GOSB Bölge Müdürü Güher Türker, toplantıda yaptığı konuşmada, projeyle krizde işini kaybeden mavi yakalılara iş olanağı sağlamanın hedeflendiğini, projenin Türkiye'de ilk kez GOSB'da başlatılmasından mutluluk duyduklarını söyledi.

GOSB'un Türkiye'nin önde gelen organize sanayi bölgelerinden biri olduğunu ifade eden Türker, "Gerek altyapısı, gerek teknolojik imkanları ve projeleriyle ilkleri yaşatan bir organize sanayi bölgesiyiz. 118 işletmenin faaliyet gösterdiği GOSB'da 20 işletme de inşaat aşamasındadır. Ekonomik kriz dolayısıyla yüzde 15-20 oranında iş gücü kaybımız olsa da yeni açılan tesislerle bu iş gücü kaybını telafi etme sürecindeyiz. Bölgemizde 13 bin kişi istihdam edilmektedir. Yatırımlar tamamlandığında bu rakam 45 bine ulaşacak. Bu proje de bölgedeki istihdama büyük katkı sağlayacak" dedi.

Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz da projeyle mavi yakalıların iş bulma sorununa çözüm üretmeyi hedeflediklerini belirtti.