"Moda fuarına yabancı markalar da gelecek"

İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Ağustos ayında düzenleyecekleri moda fuarına ilişkin bilgi verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Ağustos ayında düzenleyecekleri moda fuarına yabancı markaları da davet edeceklerini bildirdi.

CNR Expo Center'da düzenlenen IF 13. Uluslararası Moda Fuarının sonuçlarının aktarıldığı toplantıda konuşan Hikmet Tanrıverdi, fuarda tahminlerinin üzerinde yabancı ziyaretçiyi ağırladıklarını belirterek, Ağustos ayında düzenleyecekleri moda fuarının yapısında değişiklik yaparak fuarı moda günleriyle zenginleştireceklerini ifade etti.

Avrupa'daki fuarlarda katılımcıların sayısında düşüşler yaşandığına dikkati çeken Tanrıverdi, Avrupa'dan alıcıların Türkiye'yi tercih etmeye başladıklarını ve küçük miktarlarda da olsa siparişlerin Türkiye'ye kayacağını düşündüklerini belirtti.

Toplantıda konuşan CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem ise fuara kötümser öngörülerle yaklaştıklarını ancak, beklediklerinin üzerinde bir ilgiyle karşılaştıklarını ifade etti.

Erem, krize karşın, gerek katılım gerekse ziyaretçi açısından oldukça başarılı geçen fuara özellikle yurt dışından gelen ziyaretçi ve alım heyetlerinin ilgisinin beklenenin üzerinde olduğunu vurguladı.

Yurt dışından gelen ziyaretçi sayısının bir önceki fuara göre yüzde 100 arttığını söyleyen Erem, geçen sene fuara 12 bin ziyaretçinin geldiğini bu sene ise bu sayının 18 bin 250 profesyonel kişiye çıktığını ve 3 bin 300 yabancı ziyaretçinin fuara gelerek ticari anlaşmalar gerçekleştirdiğini kaydetti.