"Önemli olan markayı yaşatmak ve liderlik çizgisinde tutmak"

Yaşar Topluluğu Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, Çeşme Altın Yunus Otelinde gerçekleştirilen "İş Ortakları Toplantısı"nda konuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İZMİR - Yaşar Topluluğu Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, Türkiye'de birçok markanın liderlerin konsantrasyon becerisindeki eksikler nedeniyle yok olduğunu belirterek, "Önemli olan markayı yaşatmak ve liderlik çizgisinde tutmaktır" ifadelerini kullandı.

Yaşar Holding'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Çeşme Altın Yunus Otelinde gerçekleştirilen "İş Ortakları Toplantısı"nda konuşan Yaşar, DYO'da yeni bir dönemin başladığını belirtti.

Markalaşma faaliyetlerinin zorluğuna işaret eden Yaşar, "Sektörün en büyüğü DYO'dur ve öyle kalacaktır. Türkiye'de markalar tarihine bakarsanız konsantrasyon becerisini kaybetmiş liderlerin elinde nice markaların yok olduğunu görürsünüz. Önemli olan markayı yaşatmak ve liderlik çizgisinde tutmaktır" ifadelerini kullandı.

Yaşar Topluluğu İcra Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Mehmet Aktaş ise Türkiye İstatistik Enstitüsü'nün (TİE) yayımladığı tüketici endeksine ilişkin bilgiler verdi.

Türkiye ve dünyada iktisadi sıkıntının konuşulduğunu hatırlatan Aktaş, şunları kaydetti:

"Ancak artık gelecekle ilgili iş yapma zamanı. TİE'nin üretim endeksi nisan ayında hala küçülme içerse bile mayısa geçişle birlikte yüzde 1,4 oranında bir üretim artışı içeriyor. Bu iyiye bir işaret. Konut satışlarında da bir artış var. Bu da olumlu bir gelişme."

Yaşar Topluluğu Boya Kimya Grubu Başkanı Ahmet Yiğitbaşı da DYO'nun bölgesel bir güç haline geldiğini, toplamda 350 milyon liraya yaklaşan cirosuyla Avrupa'nın sayılı boya üreticileri arasında bulunduğunu vurguladı.

Üç yıl içinde yıllık ortalama reel yüzde 15 büyüme ile 550 milyon liraya ulaşmayı hedeflediklerini belirten Yiğitbaşı, Türkiye'de boya sektöründe yapılan tahminlerin, sektörün toparlanarak 2008 yılı seviyelerinde kapatılacağı şeklinde olduğunu bildirdi.

TEB ve DYO ortaklığıyla boya kredisi

DYO Genel Müdürü Serdar Oran, DYO ile Türk Ekonomi Bankası (TEB) arasında kredi protokol imzalandığını belirterek, şu bilgileri verdi:

"Protokol çerçevesinde boya tüketicilerine 15 Haziran Pazartesi gününden itibaren 24 ay vadeli, yüzde 0.99 faizli dış cephe ve ısı yalıtım kredisi verilecek. DYO'nun 444 0 396 numaralı çağrı merkezine başvuran tüketicilere, uygulama bayilerimiz tarafından ekspertiz ekipleri gönderilecek. Bu uygulama, ilk etapta dış cephe ve ısı yalıtımı ile sınırlı. Keşifleri yapılan müstakil konutlar veya binalar için gereken kredi miktarı belirlenerek TEB'e bildirilecek. DYO ürünlerini kullanacak tüketicilerden hiçbir masraf talep edilmeyecek. Tek yükümlülükleri ferdi kaza sigortası yaptırmaları."