"Operasyon, 100 milyar lira kayba uğrattı"

17 Aralık operasyonu nedeniyle 100 milyar lira ekonomik kayba uğrandığını söyleyen TBMM KİT Komisyonu Başkanı Kinay, "4/C'lilerin daimi kadroya geçme isteklerine ilişkin ise, "Hükümetimiz kalıcı olarak bir çözüm üretecek" açıklamasını yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KÜTAHYA - TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, 17 Aralık operasyonu nedeniyle Türkiye'nin 100 milyar lira ekonomik kayba uğradığını bildirerek, "Türkiye'nin siyasal gücü, ekonomik gücü arttıkça bundan rahatsız olan çevrelerin bir şekilde Türkiye üzerinde yeni senaryoları ortaya koyacaklarını görebiliyoruz" dedi.  

Kinay, Kütahya'da bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, özelleştirme kapsamında olanlar hariç, kamu kurumlarına 10 yıllık dönemde 36 milyar lira yatırım yapıldığını belirtti. 

AK Parti'nin, Türkiye'yi siyasi, ekonomik istikrara ve yeni bir atılım dönemine ulaştırdığına değinen Kinay, "Geçmişte ortalama 1,5 yılda bir iktidarların değiştiği bir süreç yaşandı. İstikrarsız bir süreç yaşandı. Türkiye, bunun faturasını, geri kalarak, milli gelirini bir türlü arzu ettiği noktaya taşıyamayarak ödedi. Gerek yerelde gerekse Türkiye genelinde büyük reformlar yapıldı. Bu reformlar sayesinde Türkiye bir çok ülkeden sıyrılarak farklı konuma geldi. Avrupa ülkelerinin artık Türkiye'ye özendiği, yapılan bütün analizde ortaya çıkıyor" diye konuştu. 

Türkiye'nin gelişmesini, kalkınmasını, kendileri açısından olumsuz olarak değerlendiren bazı ülkelerin, çevrelerin sabotelerle ile karşı karşıya kaldıklarını aktaran Kinay, şöyle devam etti:  

"Dört ağacın yeri değişiyor diye kıyamet koptu. Üstelik milyonlarca ağacı, fidanı diken, adeta Türkiye'nin yeşil bir devrimle renklenmesini sağlayan bir iktidar partisine maalesef algı operasyonu yapıldı. Ve o süreç devam ediyor. 17 Aralık operasyonu nedeniyle ülkemiz 100 milyar lira ekonomik kayba uğradı. Türkiye'nin siyasal gücü, ekonomik gücü arttıkça bundan rahatsız olan çevrelerin bir şekilde Türkiye üzerinde yeni senaryoları ortaya koyacaklarını görebiliyoruz. Buna ilişkin tedbirleri de almak durumundayız. Bu ülke sokakta bulunmadı. İktidar partisi olarak bu ülkedeki gerekli tedbirleri alıp, varsa bir takın oyunlar, senaryolar, bunları boşa çıkarmak bizim birinci görevimizdir. Bu konulardaki tedbirlerimizi kararlılıkla alacağız" 

4/C'lilerin kadroya alınması 

Kinay, 4/C'lilere kadro verilip verilmemesinin Bakanlar Kurulu tarafından tartışıldığını ifade ederek, şunları bildirdi:  

"4/C'deki arkadaşlarımız daimi kadroya geçmek istiyorlar. Biz 4/C vurgulamasını özelleştirmeyle birlikte amacından saptığını görüyoruz. 4/C'nin daha önceki özelleştirme uygulamalarında tazminatlar ödeniyordu, işçiler kendi başlarının çaresine bakıyorlardı. Özelleşen kuruluşlarda böyle bir sorun vardı. Bizim dönemimizde ise işçiyi sokağa bırakmama kararı aldık. Dedik ki işçilerimizi kaderine terk etmeyelim, tazminatlarını ödeyelim ama aynı zamanda 4/C seçeneğiyle de kamuda sözleşmeli olarak çalışabilsinler. Sonra da maaşları artırıldı. Hükümetimiz inşallah kalıcı olarak bir çözüm üretecek. Yapılmak istenen HSYK ile ilgili kanun düzenlemesi elbette temel reformun bir parçası olacaktır. Biz bir vesayetten çıkıp başka bir vesayete girmeyeceğiz. Bu ülke böyle bir vesayet sistemi altında yönetilmeyecek, bu kim olursa olsun"

Bu konularda ilginizi çekebilir