"Otomotivde ÖTV indirimi piyasayı canlandırdı"

Hyundai CEO'su Heum Um, 2009 yılının ilk 4 aylık döneminde canlanmanın başladığını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KONYA - Hyundai Türkiye Başkanı ve Üstdüzey Yöneticisi (CEO) Kwang Heum Um, otomotivde yapılan ÖTV indiriminin piyasayı canlandırdığını belirtti.

Heum Um, Konya Hyundai Bayisi İrent Plaza'yı ziyaretinde, Türkiye'de 8 ay önce göreve başladığını ve bayilerinde incelemelerde bulunduğunu ifade etti.

2008 yılı sonunda otomobil piyasasında durgunluk yaşandığını ifade eden Heum Um, 2009 yılının ilk 4 aylık döneminde canlanmanın başladığını belirtti.

Heum Um, piyasadaki canlanmada ÖTV indiriminin payının büyük olduğunu dile getirerek, "Otomobil piyasası 2009 yılı için endişeleniyordu. Fakat korktuğumuz kadar olmadı. Hükümetin otomotivde yaptığı ÖTV indirimi piyasayı canlandırdı" dedi.

ÖTV indiriminden sonra otomobil fiyatlarındaki artışı da değerlendiren Heum Um, "Otomobil firmalarından kaynaklanmayan bir artış söz konusu. Otomobilde yedek parçalar yurt dışından dövize endeksli olarak geliyor. Dövizdeki dalgalanmalardan dolayı artış yüzde 30-40'lara geldi. Bütün markalarda bu tür artışlar normaldir" diye konuştu.

Heum Um, Konya'nın ekonomik krizden etkilenmeyen bir şehir olduğunu dile getirerek, İrent Plaza'nın yatırımlarının olumlu olduğunu söyledi.

Hyundai'nin Türkiye'de yükselen bir başarı grafiği gösterdiğini belirten Heum Um, "Türk halkı Hyundai'nin kalitesini anladı. 2008 yılı sonlarında kendini gösteren ekonomik krize rağmen Konya İrent Plaza, 2009 yılının ilk çeyreğinde yıllık satış hedefini yakalamak üzere" dedi.

Konya'ya Hitit, Roma, Selçuklu ve Osmanlı döneminden kalan tarihi bir kent olduğu için geldiğini belirten Heum Um, Mevlana hakkında bilgi sahibi olduğunu ve bu konuda ziyaretler yapmak istediğini ifade etti.