"Pembe Yaka Projesi" hayata geçirildi

KOSGEB'in hibe ve kredi programlarına başvuracak girişimci adayı kadınlara 30 bin lira geri ödemesiz, 70 bin lira geri ödemeli olmak üzere toplam 100 bin lira destek sağlanacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK)  ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında imzalanacak protokol dahilinde, Genç İşadamları Derneklerinin faaliyet gösterdiği illerde yalnızca kadınlara yönelik açılacak sınıflarda girişimcilik eğitimi, eğitimi tamamlayanlara da girişimcilik sertifikası verilecek. 

TÜGİK yapılan yazılı açıklamada, Mavi Yaka ve Beyaz Yaka'dan sonra "Pembe Yaka Projesi"nin yaşama geçirildiği belirtilerek, TÜGİK'in kısa süre önce gerçekleşen genel kurulunda ayrıntıları ortaya çıkan projenin uygulanması için yönetimin, harekete geçtiği ifade edildi. 

Evde oturan genç kızları iş dünyasına kazandırmayı, kadın girişimcilerin önündeki engelleri kaldırmayı ve girişimci olmak isteyen ancak desteğe ihtiyacı olan kadınların elinden tutmayı hedefleyen proje için ilk önemli görüşmenin KOSGEB Başkanı ile gerçekleştiğinin bildirildiği açıklamada, TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, Başkan Vekili Fatma Semiz ve Genel Sekreter Serkan Zengin'den oluşan heyetin, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan'ı ziyaret ettiği belirtildi. 

Açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Görüşmede, KOSGEB Girişimcilik Destek Programı'nın TÜGİK'e bağlı GİAD'ların bulunduğu illerde uygulanması konusunda görüş birliğine varıldı. TÜGİK ile KOSGEB arasında imzalanacak protokol dahilinde, Genç İşadamları Derneklerinin faaliyet gösterdiği illerde yalnızca kadınlara yönelik açılacak sınıflarda girişimcilik eğitimi, eğitimi tamamlayanlara da girişimcilik sertifikası verilecek. Bu sertifika ile KOSGEB'in hibe ve kredi programlarına başvuracak girişimci adayı kadınlara 30 bin lira geri ödemesiz, 70 bin  lira geri ödemeli olmak üzere toplam 100 bin lira destek sağlanacak" 

TÜGİK ile KOSGEB tematik projeler konusunda da işbirliği yapacağının bildirildiği açıklamada, ziyarette, ihracatçı firmaların yurt dışına gönderilmesi, iş gezilerine ve fuarlara katılması konusunda çalışma yapılması için fikir birliğine varıldığı kaydedildi. 

TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, Türkiye'ye armağan ettikleri Pembe Yaka Projesi'nin başarısı için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini belirterek, KOSGEB Başkanı ile gerçekleştirdikleri görüşmenin son derece verimli geçtiğini ifade etti. Güral, İki kurum arasında protokol imzalanmasından hemen sonra GİAD'ların bulunduğu illerde sadece kadınların yararlanacağı sınıfları açmaya başlayacaklarını bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir