"Promosyon yasağı kaldırılsın"

Promosyoncular akaryakıt sektöründeki yasağın kaldırılmasını istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Promosyon Ürünleri İmalatçıları ve Satıcıları Derneği (PROMOTÜRK) Başkanı Esad Ahmet Özdem, akaryakıt sektöründe 2 yıldan bu yana uygulanmakta olan promosyon yasağının kaldırılması gerektiğini belirterek, "Bankalara, sağlık sektörüne serbest olan promosyon, bizim 3-5 liralık kalem, anahtarlık, toz bezi gibi ürünlerde sorun oluyor. Birçok esnaf bu yüzden battı" eleştirisinde bulundu.

Özdem yazılı açıklamasında, başka hiçbir sektörde uygulanmadığını öne sürdüğü promosyon yasağının, akaryakıt sektöründe uygulanmasını çifte standart olarak değerlendirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Sağlık, finans ve eğitim başta olmak üzere tüm sektörlerde promosyon ürün uygulaması var. Hatta devlet de bu uygulamayı yapıyor. Mersin’de yapılan Akdeniz Oyunları’nda dağıtılan tişörtlerde, şapkalarda 'Spor Bakanlığı' yazıyordu.

Akaryakıt sektöründeki promosyon çalışmalarına iki yıl önce getirilen anlamsız yasak, üreticileri sıkıntıya sokuyor. Artık esnafın dayanacak gücü kalmadı. Bir an önce bu yasağın kaldırılmasını bekliyoruz."