"Şirketler bu dönemde ihtiyatlı hareket etmeli"

Türkiye Ekonomi Bankası Bölge Yöneticisi Ormancı, döviz fiyatlarında ekim ayından bu yana yüzde 45'in üzerinde artış olduğuna dikkat çekti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ŞANLIURFA - Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) Bölge Yöneticisi Mehmet Ormancı, ABD'de başlayan ve tüm dünyaya yayılan ekonomik krizin Türkiye'yi de kısmen etkilediğini belirterek, şirketlere bu dönemde daha ihtiyatlı hareket etme tavsiyesinde bulundu.

Ormancı, Dedeman Otel'de 27'ncisi Şanlıurfa'da gerçekleştirilecek "TEB KOBİ Akademi" eğitimi toplantısı öncesinde, bankalarının KOBİ'ler için geliştirdiği yeni ürün ve hizmetleri basın kuruluşlarının temsilcileriyle paylaştı.

Ormancı, burada yaptığı açıklamada, özellikle döviz üzerinden borçlanan ancak döviz geliri olmayan şirketlerin daha dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

Döviz fiyatlarında ekim ayından bu yana yüzde 45'in üzerinde artış olduğunu, Türk Lirası bazında geliri olan ancak dövizle borçlananların bu durumdan etkilendiğini vurgulayan Ormancı, "şirketler bu dönemde daha ihtiyatlı hareket etmeli" dedi.

Sektördeki büyümelerinin kriz ortamına rağmen devam ettiğini, Türkiye'deki şube sayılarının da 332'ye yükseldiğini ifade eden Ormancı, "TEB KOBİ Akademi" eğitiminin gelecek hafta Şanlıurfa'da yapılacağını da bildirildi.