"Sokaktaki adama çare üretilmeli"

"Türkiye'nin CEO'ları konuşuyor" yazı dizisinin ikinci konuğu Doğan Holding CEO'su Nebil İlseven, görüş mesafesinin daraldığını, yeni yatırım iştahlarının düştüğünü belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Dilek GÜNGÖR

İSTANBUL - "Türkiye'nin CEO'ları konuşuyor" yazı dizimizin ikinci konuğu Doğan Holding CEO'su Nebil İlseven... ‘Buhran'ın yapılabilecek bir şeyin kalmadığı durumları ifade ettiğini, ‘bunalım'ın ise belirsizlik dönemi olduğunu belirten İlseven, "2009 yılının ilk yarısının böyle bir belirsizlik dönemi olacağını düşünüyoruz" dedi. Önümüzdeki 3 ila 6 ay için "yeni" bir yaklaşım oluşturmak gerektiğini belirten İlseven, belirsizliğin de bu "yeni" sözcüğünde saklı olduğunu dile getirdi.

Yeni düzenin ne olacağı konusunda aylarca, yıllarca düşünülecek vakit olmadığını belirten İlseven, "Sorun geldi sokaktaki vatandaşı vurdu. Buna çare üretmek gerekiyor. Esas önemli olan, sokaktaki vatandaşın belli bir asgari tüketim seviyesinde hayatını sürdürmesini sağlayacak önlemleri geliştirmek ki; olay bir buhrana dönüşmesin" diye konuştu. Doğan Holding CEO'su İlseven, önümüzdeki üç aylık süreci yakından izleyeceklerini belirterek, "Yeni yatırım iştahımız düştü" dedi.

Siste "görüş mesafesi" denilen bir tabirin olduğunu hatırlatan Doğan Holding CEO'su Nebil İlseven, "Şu an görüş mesafesi çok düştü. Görüş mesafesi ne kadar erken makul düzeye geri gelirse, Türkiye'nin hâlâ bu yılı küçük de olsa, önemli bir anlam ifade edecek büyüme oranı ile bitirme ihtimali var" dedi. Sisteme para girmediğini de belirten İlseven, "Kamu otoritesinin bankalara, bir gün gelip çaresiz kalmayacakları noktasında güvence vermesi gerek" diye konuştu.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde