"Tarımsal krediyle üreticiyi tefecinin elinden kurtardık"

Denizbank Genel Müdür Yardımcısı Ertürk, Şanlıurfa'daki "Tarım Şenliği"nin bilgilendirme toplantısında konuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ŞANLIURFA  - Denizbank tarafından düzenlenen "Tarım Şenliği"nin bilgilendirme toplantısının son ayağı Şanlıurfa'da gerçekleştirildi.

Toplantısında konuşan Denizbank İşletme ve Tarım Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, Denizbank'ın tarımsal kredilerle üreticiyi tefecilerin elinden kurtardığını söyledi. Ertürk, "Üretici Kart"ın üreticiye yüzde 40 maliyet tasarrufu sağladığını bildirdi.

Denizbank olarak tarıma çok önem verdiklerini dile getiren Ertürk, 2012 yılına kadar hedeflerinin "tarım sektöründeki her dört kişiden birini Denizbank müşterisi yapmak" olduğunu söyledi.

Bunun için işletme ve iktisat mezunlarının yanı sıra ziraat mühendislerini istihdam ettiklerini belirten Ertürk, şunları kaydeti:

"Şu anda Türkiye genelinde 150 şubede, 200 civarında ziraat mühendisi hizmet veriyor. Yeni dönemde şube sayısının artmasıyla bu sayı artabilir. Biz ziraat mühendisleriyle tarımı yeniden keşfettik. Türkiye'de 150'nin üzerinde ürüne tarımsal kredi veriyoruz. 2005 yılında satılan her 5 traktörden birini Denizbank olarak biz finanse ettik."

2003 yılından bu yana tarımsal kredi verdiklerini anımsatan Ertürk, aynı yıl içerisinde kullandırdıkları toplam tarımsal kredi tutarının 9 milyon YTL civarında olduğunu, ancak yalnızca Şanlıurfa'da iki şubede bu yıl 24 milyon YTL'lik kredi kullandırdıklarını bildirdi.

"Şenlik sayesinde üreticilerle yakın ilişkiler kurduk"

Gökhan Ertürk, "Tarım Şenliği" kapsamında 360 bin tarım gazetesi dağıttıklarını, 100 bin üreticiyle Seda Sayan konserinde bir araya geldiklerini kaydetti. Şenlik sayesinde üreticilerle yakın ilişkiler kurduklarını anlatan Ertürk, 2 bin 400 kişinin sağlık taramasından geçirildiğini, 630 üreticinin tarlasındaki toprağının ücretsiz analiz ettirdiklerini ve 960 hayvanın da küpelenmesini sağladıklarını söyledi.

Aynı dönem içerisinde 8 bin 900 üreticiye tarımsal üretim konusunda teorik ve pratik eğitim verdiklerini belirten Ertürk, "Gezdiğimiz tüm köylerde ihtiyacı olan okullara bilgisayar bağışında bulunduk. Ayrıca ekonomik durumu iyi olmayan ancak başarılı 25 öğrencinin ilköğretimden üniversiteye kadar eğitim masraflarını üstlendik" dedi.