"Tekstil karsız diye çıkıyoruz"

Celal Sönmez, Sönmez Filament'te üretimin durmasıyla ilgili DÜNYA'ya değerlendirmelerde bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BURSA –Türkiye'nin önde gelen tekstil firmalarından Sönmez Filament'te üretimin durması üzerine DÜNYA'ya bir açıklama yapan Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, "5 yıldır bu sektörden çıkacağımızı söylüyordum. Firmanın bir kuruş borcu yok. Turizm, enerji ve çimento gibi sektörlerde büyüyoruz. Filament şirketimizle de başka sektörlerde yeni yatırımlar yapacağız" dedi.

Tekstilden çıkma konusunu 5 yıldır düşündüğünü ve yavaş yavaş uygulamaya koyduğunu anlatan Sönmez, "Sektör rekabet şansı olmayan bir noktaya geldi. Üretimimizi durdurduk. Biz, Filament AŞ'yi kapatmadık. Hiçbir yere bugünkü tarih itibariyle bir kuruş borcumuz yok. Üretimi durdurup şirket kaynakları, sermayesiyle daha doğru işler yaparız diye düşünüyorum. Turizm, enerji, çimento, elektronik perakendeciliği gibi Sönmez grubunda bir kabuk değişikliğine bir süredir gidiyoruz. Hatta kabuk değişikliği değil iç organlarıyla bir değişim yaşamaya başlamıştık. Tekstil bu durumda bizim çıkmamız gereken bir sektördü, çıkıyoruz" diye konuştu.

"Durum abartıldı"

Filamentin kaynaklarının, varlığının her şeyiyle devam ettiğini belirten Sönmez, İMKB'ye yaptıkları açıklama sonrasında kimi mecralarda durumun abartıldığını kaydederek, şöyle konuştu:  "Tekstilden çıkma konusunu 5 yıldır söylüyordum. Alıştırdığımı sanıyordum. Demek alışılmamış, unutmuşlar. İnternet sitelerinde filan kıyamet koptu. Sektör değişikliği Avrupa'da da Türkiye'de de yaşanıyor. Sabancı Grubu Sasa'yı iki yıl önce kapattı, poliyester iplik üretiminden çıktı. Nergiz Grubu çıktı. Toprak Grubu 1999'dan beri girmek istedi, giremedi. Kârsız bir hale geldi. Bu maliyetlerle gitmesi mümkün değil. SPK'ya yaptığımız açıklamalarda bunu anlattık. Bu karsızlığı devam ettirmenin anlamı yok. Diğer sektörlerdeki işlerimizde büyüyoruz."

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde