"Telekom zammı soygun üzerine soygundur"

TÜDEF Genel Başkanı Çetin, Türk Telekom'un konuşma ücretlerine yaptığı yüzde 5 zammın keyfi olduğunu bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, Türk Telekom'un sabit telefonlardan aldığı "sabit ücretin" soygun üzerine soygun olduğunu ifade etti.

Çetin yaptığı yazılı açıklamada, Türk Telekom'un sabit ücret soygunun yasal bir gerekçesinin olmadığını yüzlerce hakem heyeti ile mahkemelerden bu konuda tüketiciler lehine kararlar çıktığını kaydetti. Çetin, en son Balıkesir Asliye 2. Hukuk Mahkemesi'nden tüketici lehine bir kararın daha alındığını bildirdi. Sabit ücretin Türk Telekom'un verdiği hangi hizmet karşılığı olduğunu açıklanamadığına dikkat çeken Çetin, Telekom'un bu ad altında haksız kazanç elde ettiğini ifade etti. Tüketicileri, sabit ücret soygununa karşı Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerine başvurmaya ve sabit ücret adı altında alınan paraların geri ödenmesini istemeye çağıran Çetin, federasyonlarına bağlı olan olmayan tüm tüketici derneklerinin ücretsiz yardıma hazır olduklarını belirtti. Çetin, şunları kaydetti:

"Telekom, sabit soygunun sonunun geldiğini gördüğü için şimdiden tedbir olmaya kalkmış ve konuşma ücretlerine yüzde 5 zam yapmıştır. Zammın gerekçesi yoktur ve olmazda. Zam keyfidir ve tüketiciyi daha çok yolmaya yöneliktir. Telekom hiçbir gerekçe açıklayamamıştır, açıklayamaz. Çünkü yalan söylemek durumunda kalacaktır. Bu soygun üstüne soygun demektir. Tüm dünyada iletişim ücretleri düşerken, bir yandan sabit soygunlarla, bir yandan zamlarla tüketiciyi 'yolunacak kaz' görenler sonunda hüsrana uğrayacaktır. Zammı şiddetle protesto ediyoruz. Tüketicilere sabit hatlardan kazıklanmamaları için sabit telefonlardan konuşmamaya, protesto etmeye çağırıyoruz. Telekoma, Oğer'in Telekomuna ve ortağı Saudi Telekoma, onların yerli destekçilerine karşı, onların sabit soygununa karşı, zamlara karşı tüketici mücadelesi sürüyor, sürecek."