"Türiye'den çıkarılabilecek derslere bakmak lazım"

Carrefour eski CEO'su Lars Olofson Türkiye'de inanılmaz bir evrim yaşandı dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME





İSTANBUL  - Carefour eski CEO'su Lars Olofson, Türkiye'den çıkarılabilecek derslere bakmak istediklerini belirterek, "Türkiye'de özellikle son on yılda inanılmaz bir evrim yaşandı" dedi. Tüketici Ürünleri Forumu Küresel Zirvesi açılışında konuşan Olofson, Türkiye'de devlet temsilcileri, şirket temsilcileri, girişimciler ve yaratıcı düşünürlerin, forum katılımcılarına çok güzel örnekler sunacağını dile getirdi.

Olofson, "Türkiye'den çıkarılabilecek derslere bakmak istiyoruz. Türkiye'de özellikle son on yılda inanılmaz bir evrim yaşandı. Üç yıl önce bir arada oluşturduğumuz rüya gerçek haline geldi aslında. Bunun gerçekleşmesinin nedeni de şu; bizler her gün milyarlarca insana ulaşıyoruz. Devletler de bunun farkında. Artık devletler de bizim küresel konuları ele almak konusunda inanılmaz bir fırsata sahip olduğumuzun farkında" diye konuştu. İçinde bulunulan karmaşık dönemde, artık devletlerin de, bu durumun müthiş bir fırsat olabileceğinin farkında olduğunu ifade eden Olofson, "Bizim inanılırlığımız yaptıklarımızla kanıtlanmış durumda. Ancak biz bir düşünce kurumunun ötesindeyiz. Bizim inanılırlığımızın kaynağı sadece düşünce kuruluşu olmamızda değil, yapan, adım atan bir kurum olmamızdadır" şeklinde konuştu.

Geçen yıl Kasım ayında Cannes'daki G-20 Zirvesi'nde Tüketici Ürünleri Forumu olarak bazı önerilerde bulunduklarını belirten Olofson, "Büyümeye katkıda bulunabilmek için neler yapılabileceğini belirlemeye çalıştık. Bu liderlerle üç temel konuyu gündeme aldık. Önce sürüdürülebilir büyümenin ve iş yaratmanın ne olduğu ile ilgili kapsamlı bir tanım oluşturmayı hedefledik" dedi.

Devletler ve iş dünyası arasındaki işbirliği ile istihdam yaratımı konusundaki tanımların gözden geçirilmesi gerektiğini anlatan Olofson, yeni iş imkanları yaratmak konusu ile sürdürülebilir altyapılara yatırımlar yapılması tavsiyesinde bulundu.

Olofson, "Üçüncü bir tavsiyemiz daha oldu. Birleşmiş Milletler'den sürdürülebilir büyüme konusundaki inisiyatiflerin uyumlu hale getirilmesi talebinde bulunduk. Bizim talebimize göre Birleşmiş Milletler çeşitli paydaşların iletişimini sağlayan bir platform görevini üstlenecektir. Aynı zamanda G-20 üye devletlerinin koordinasyonunu sağlayacaktır. Bu sayede sosyal ve çevresel meselelerin takip edilmesi mümkün olacak. Aynı zamanda uygulamaya geçirilebilecek kılavuz kurallar oluşturulabilecektir" diye konuştu.

Türkiye'nin bu önerilere son derece sıcak baktığını vurgulayan Olofson, "Türkiye'de, İstanbul'da olduğum için bunu söylüyorum. Sayın Başbakan Erdoğan'la da bu konuyu konuşma fırsatına sahip oldum. Kendisi bize tam destek vereceğini söyledi ve önerimiz hakkında çok olumlu yorumlarda bulundu" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir