"Türkiye KOBİ cenneti"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
İSTANBUL  - Avansas Genel Müdürü Rainer Thews, "Türkiye KOBİ cenneti ve Türkiye ekonomisinin kalbini oluşturan bu şirketlerin kendi işlerine yönelmeleri için zamanlarını ve öz kaynaklarını doğru kullanmaları gerekiyor" dedi.
 
Yapılan açıklamaya göre, Türkiye ofis malzemeleri pazarındaki payını e-ticaret çalışmaları ile artıran Avansas.com, düzenlediği basın toplantısı ile KOBİ'lere sunduğu ayrıcalıklı iş modeli, yatırım ve hedeflerini paylaştı.
 
Şirket, Marmara Bölgesi'nde güçlü dağıtım ağı, güvenli alt yapısı ile orta vadede yüzde 10 pazar payını artırarak, 400 milyon lira üzerinde satış gerçekleştireceklerini açıkladı.
Firmanın Genel Müdürü Rainer Thews de, "Ofis malzemeleri alım ihtiyaçlarını e-ticarete taşıyarak farklı segmentlerde yer alan müşterilerimizin ihtiyaçlarına teknolojik alt yapımız ve yaygın lojistik ağımız ile hizmet veriyoruz. Kesintisiz hizmet ağımızı kusursuzca sürdürebilmek için 2012 yılından bu yana 20 milyon lirayı aşan yatırım yaptık. 6 bin metre karelik gelişmiş stok depolama alt yapımız ile Avansas.com'dan Türkiye çapında ofis malzemesi ihtiyacına 7 gün 24 saat sipariş verebiliyor" değerlendirmesini yaptı.
 
"Türkiye KOBİ cenneti"
 
Türkiye'nin KOBİ cenneti olduğunu dile getiren Thews, "Türkiye ekonomisinin kalbini oluşturan bu şirketlerin kendi işlerine yönelmeleri için zamanlarını ve öz kaynaklarını doğru kullanmaları gerekiyor. Yaptığımız araştırmadan çıkardığımız sonuç; bir takım nedenlerden dolayı KOBİ'lerin internet alışverişine yönelmemeleri. KOBİ'lerin verimliliklerini arttırmak için gerekli tüm alt yapıyı kurduk ve bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.
Yapılan araştırma sonuçlarını dikkate alarak iş modellerini geliştirdiklerini dile getiren Thews, "Güvenli alışveriş, ödeme kolaylığı sağlayan, çok küçük bir zaman harcaması ile ofislerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak ürün ve fiyat çeşitliliği gibi müşterilerimizin temel ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir iş modeli geliştirdik. Bu sayede her ay 1000 şirket müşterimiz oluyor ve hızla büyüyoruz" bilgisini verdi.
 
Ayda ortalama 762 liralık ofis harcaması
 
KOBİ'lere özel önem veren Avansas.com'un 2012 yılı sonunda, Türkiye çapında yaptırdığı araştırmaya göre, KOBİ'lerin ofis tüketim alışkanlıklarında ise ilginç sonuçlara rastlanıyor. KOBİ'ler tarafından online satın alımlar en son satın alım yolu olarak görülüyor. Bu da KOBİ'lerin kendi işlerine ayıracakları işgücü ve zamanlarını iyi kullanamadıklarını gösteriyor. Satın almada ise kararı patronlar veriyor.
Araştırmaya göre, şirketler her türlü ofis malzemesi için 1 ayda toplam ortalama 762 liralık bir harcama yapıyor. KOBİ'lerin, online alışveriş yapmamalarının nedenlerin başında ise güven duymamaları, yeterli çeşit bulamamaları, siparişlerin zamanında teslim edilmemesi ve yeterli kampanyaların olmaması geliyor.
 
"Türkiye e-ticareti sevdi, Avrupa'daki 6. en büyük internet nüfusu Türkiye'de"
 
Yapılan genel e-ticaret araştırmasına göre ise, Türkiye Avrupa'daki 6. en büyük internet nüfusuna sahip. 2012 yılında Türkiye'de 12,5 milyar dolarlık bir e-ticaret satışı söz konusu. Dünyada e-ticaret üzerinden 2012'de Amerika'da 194,3 milyar dolar, İngiltere'de 119,2 milyar pound, Fransa'da 37,7 milyar dolar, Almanya'da ise 26,8 milyar dolarlık satış gerçekleşti.
Amerika için 2016'da 362 milyar dolar satış bekleniyor. Dünyada 2011'de e-ticaret yüzde 19 arttı ve 680 milyar dolar oldu. Amerika bunun yüzde 28'ini oluşturdu. 2013 yılında Amerika'da 235,3, Avrupa'da 283, Asya'da 323,1, dünyanın geri kalanında ise 121,7 milyar dolarlık büyüme bekleniyor. Dünya genelinde 963 milyar dolarlık bir satışın gerçekleşeceği öngörülüyor. Dünya genelinde 2016'da ise 2 trilyon dolarlık bir e-ticaret cirosu bekleniyor.
 
Avansas.com hakkında
 
Bu arada, verilen bilgiye göre, bir e-ticaret girişimi olarak kurulan Avansas.com, dünyanın lider ofis malzemeleri markalarını bünyesinde topluyor. Orta ve küçük işletmeler başta olmak üzere büyük işletmeler, kamu kuruluşlarına Türkiye'deki en zengin ofis malzemeleri portföyünü sunuyor. Farklı büyüklükte tüm şirketler aradıkları tüm ofis malzemelerini rahatlıkla karşılayabiliyor.
Avansas.com'dan online veya 444 20 22 nolu telefondan sipariş verilebiliyor.
Türkiye'nin en hızlı büyüyen ofis malzemeleri şirketi olan Avansas.com, kağıt ürünleri, ofis ürünleri, mürekkep & toner, temizlik, gıda, ofis makineleri, teknoloji / aksesuarlar ve mobilyadan oluşan 8 ana ürün kategorisinde binlerce ürünü müşterilerine 7 gün 24 saat online sipariş yolu ile ulaştıryor. Tüm faaliyet ve kararlarında öncelikle müşterilerinin menfaatlerini göz önünde bulundurarak müşterilerinin tek bir kaynaktan tüm ofis ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlayan firma, zaman ve maliyet avantajı sunar.
Avansas, Topbaş ve Peker ailesi ortaklığı ile kuruldu.