"Türkiye sukuk yolunu açtı"

Dünya Bankası Yönetici Direktörü Mahmoud Mohieldin, "Türkiye'de daha bir kaç hafta önce çok başarılı bir şekilde sukuk ihracını yaşandığını gördük ve piyasa bunu çok iyi karşıladı" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL- Dünya Bankası Yönetici Direktörü Mahmoud Mohieldin, "Türkiye'de daha bir kaç hafta önce çok başarılı bir şekilde sukuk ihracını yaşandığını gördük ve piyasa bunu çok iyi karşıladı. Çok iyi bir geri dönüş yaşandı. Sadece Türkiye için değil, başka ülkeler içinde bu yol açılmış oldu" dedi.
 
Dünya Bankası ve Sigortacılık Eğitim Merkezi (SEGEM) tarafından İstanbul'da düzenlenen "Değişen Dünyada Mütüel Sigorta ve Tekafül" toplantısında konuşan Mohieldin, Türkiye'nin sukuk ihracının başka ülkeler için de model teşkil ettiğini vurgulayan Mohieldin, "Sadece Türkiye için değil, başka ülkeler içinde bu yol açılmış oldu" dedi.
 
Mütüel (kooperatif) sigorta ve tekafülün (İslami sigortacılık) küresel piyasada hızla büyüdüğünü belirten Mohieldin, küresel sigortacılık sektöründe kayda değer bir büyüme sergilendiğini, 1,3 trilyon dolarlık bir İslami varlık değerinden bahsedebileceğini, bunun giderek artması için de olanaklar mevcut olduğunu anlattı.
 
Ancak küresel tekafülün hala başlangıç aşamasında olduğunu, gelişiminin başlangıç evresinde yer aldığını belirten Mohieldin, 2005-2009 yılları arasında yüzde 29'luk büyüme olduğunu ve finansal krizin büyümeyi azalttığını, 2010'da ise yüzde 19'luk bir büyüme yaşandığını söyledi.
Bu konularda ilginizi çekebilir