"Türkiye'de İngilizce'nin adı var kendisi yok"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Wall Street English (WSE) Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Uçar, "Türkiye'de İngilizce'nin adı var kendisi yok. Klasik lise veya üniversitede okuyan birisi, kendisi bir şey yapmadan bu dili biliyor olarak mezun olamıyor. Bu iş, vakıf üniversitelerine veya kolejlere kalmış durumda" dedi.

Uçar, WSE'nin dijital alanda yaptığı yenilikleri düzenlenen toplantıda tanıttı. 

Şirketin, eğitim, medya ve yayıncılık kuruluşu Pearson tarafından satın alınmasından sonra kabuk değiştirerek eğitimlerine devam ettiğini anlatan Uçar, bu alandaki yeniliklerden bahsetti. Uçar, dünyada uygulanan İngilizce öğretme teknikleri hakkında da bilgi verdi. 

Uçar, dünya genelinde İngilizce'yi anadili olarak konuşan 600 milyon, ikinci dili olarak konuşan ise 900 milyon kişi olduğunu aktararak, 7 milyar insanın 1,5 milyarının İngilizce konuştuğunu, 2 milyar kişinin de İngilizce öğrendiğini söyledi.

İngilizce pazarının dünyada 100 milyar dolara ulaştığını belirten Uçar, şöyle devam etti:
"Türkiye'de İngilizce'nin adı var kendisi yok. Klasik lise veya üniversitede okuyan birisi, kendisi bir şey yapmadan bu dili biliyor olarak mezun olamıyor. Bu iş vakıf üniversitelerine veya kolejlere kalmış durumda. Onların da Türkiye'deki payı yüzde 4. Onların da zaten sınava hazırlama süreçlerine önem vermeleri gerekiyor. Biz, çok farklı tekniklerle bu dili öğretiyoruz. Pearson, 2012'de WSE'nin eğitim sistemine yönelik yenilikçi teknolojik projeleri için 17,2 milyon dolar Ar-Ge yatırımı yaptı. WSE'nin 'Blended Eğitim Modeli', 'esnek ders saatleri', 'kişiye özel İngilizce' ve benzeri özgün farklılıkları tüm bu yatırımlarla daha da zenginleştirildi. Diğer yandan da ForToday, Market Leader by WSE, EnglishPro, English Fit gibi akademik ve iş yaşamına yönelik yeni ürünler gerçekleştirildi."

"Dijitalleşme Projesi ile dünyadaki bütün öğrencilerimiz bir arada olacak"
Uçar, fark oluşturacak projelerinden birinin de bugünün teknolojisinin bir adım ötesine geçtiğini ve sektörde benzerinin bulunmadığını belirttiği "Dijitalleşme Projesi" olduğunu dile getirerek, projeyle dünyadaki öğrencilerini bir araya getirecek benzersiz bir platforma sahip oalcaklarını kaydetti.

İngizlice öğretiminde, özellikle çalışanlar için saatlere bağlı olmadan kendi seviyelerindeki öğrencilerle beraber sürekli ölçülerek ilerleyen eğitim programlarına devam edeceklerini anlatan Uçar, "İngilizce öğrenimini garanti eden benzersiz sistemimiz Pearson'un desteğiyle daha da güçlendi. WSE'nin tüm dünyada 2012 cirosu 461 milyon dolardı. İngilizce'ye yönelik talebi dikkate alarak ciromuzun 2020'de 1 milyar dolar olacağını öngörüyoruz" diye konuştu.