"Yeni ticaret kanunu tasarısı vakit geçirilmeden yasalaşmalı"

TÜRMOB Başkanı Türker, tasarı ile Türkiye'nin, uluslararası ticaret piyasalarının ve para piyasalarının güvenilir bir partneri olacağını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Türkiye Serbest Muhasebeci, Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Başkanı Masum Türker, yeni Türk Ticaret Kanunu Tasarısı'nın vakit geçirilmeden yasalaşması gerektiğini belirtti.

Türker, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşmelerine başlanacak olan Türk Ticaret Tasarısının Türk ticaret hayatına yeni bir perspektif ve çağdaş bir yaklaşım sunacağını kaydetti.

Ülkelerin, yabancı sermayeyi çekebilmeleri, rekabet piyasalarında yer alabilmeleri için tam şeffaflığa dayalı uluslararası standartları uygulamaları gerektiğini ifade eden Türker, Türk Ticaret Kanunu Tasarısının uluslararası muhasebe standartlarının, uluslararası finansal raporlama standartlarının ve Türkiye muhasebe standartlarının uygulanmasını hüküm altına aldığını bildirdi.

Böyle bir düzenlemenin, ticari hayatta şeffaflığın artmasına ve güvenin sağlanmasına büyük katkı sağlayacağını belirten Türker, tasarı ile Türkiye'nin, uluslararası ticaret piyasalarının ve para piyasalarının güvenilir bir partneri olacağını kaydetti. Düzenlemenin, şeffaflık ortamı ile birlikte kayıt dışı ekonomiyle mücadelede de önemli katkısı olacağını ifade eden Türker, şöyle dedi:

"TÜRMOB, yeni Türk Ticaret Kanunu'nun getirdiği yenilikler ve uygulanmasının başarıyla gerçekleşmesi için 2 yıldır yoğun bir şekilde mensuplarını eğitim çalışmasına tabi tutmaktadır. Meslek mensuplarımız, uluslararası muhasebe ve denetim standartlarını yeni Türk Ticaret Kanunu'nun uygulamaya girmesiyle birlikte tüm işletmelerde başarılı bir şekilde uygulayacaklardır. Bu uygulamanın eğitim süreci ve alt yapısı oluşturulmuştur. TÜRMOB bünyesinde oluşturulan, Türkiye Denetim Standartları Kurulu da denetim standartlarını hazırlayarak yayınladı. Türk özel sektörünü çağdaş bir düzeye getirerek, küresel düzeyde rekabet edebilir bir yapıya kavuşturmayı amaçlayan yeni Türk Ticaret Kanunu Tasarısı, vakit geçirilmeden yasalaşmalı."