"Yine söylüyorum teğet geçiyor"

Başbakan Erdoğan, işsizlik dahil birçok konuda Avrupa’dan iyi durumda olduğumuzu vurgulayarak, “Ben yine kriz bizi teğet geçiyor diyorum” dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

Hakan GÜLDAĞ

İSTANBUL - Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’nde gazete ve televizyon kanallarının genel yayın yönetmenleriyle iftar yemeğinde bir araya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gazeteniz DÜNYA’nın ekonomiyle ilgili sorularını da yanıtladı. “Ben yine kriz bizi teğet geçiyor diyorum. Türkiye’de işsizlik birçok AB üyesine göre daha iyi durumda” diyen Başbakan Erdoğan, yeni açıklanan Orta Vadeli Programı “popülist değil, realist” bir yaklaşımla hazırladıklarını ancak yatırımlardan hiçbir durumda vazgeçmeyeceklerini söyledi.

IMF ile ilişkilere de değinen Başbakan Erdoğan, “1.5 yıldır bütün çalışmaları IMF’siz yaptık. Anlaştık anlaştık, anlaşamadık yola programla devam edeceğiz” diye konuştu. IMF’nin de yatırım yapılmasını istediğini ve desteklediğini kaydeden Erdoğan, “Onların istediği belediyelere kaynak aktarılmaması. Para vermeyin diyorlar. Hiç öyle şey olur mu? Hepsi borç içinde. O zaman belediyeler nasıl hizmet verecekler?” görüşünü dile getirdi. Başbakan, Orta ekonominin 2010 yılından itibaren toparlanacağını öne sürdü.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde