"Zam kararında değişiklik yok"

Bakan Güler, doğal gaza yapılan zamla ilgili olarak, Yüksek Planlama Kurulu kararının uygulayacağını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, doğal gaza yapılan zamla ilgili olarak, "Bu noktada aldığımız karar karardır. Buna ilişkin Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararını uygulayacağız, burada herhangi bir değişiklik söz konusu değil" dedi.

Bakan Güler, Ankara Sheraton Otelindeki Ankara-Viyana Ekonomik Toplantısına gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Güler, doğal gaz zammına ilişkin soru üzerine, "Ekonomin gereği neyse o yapılıyor. Doların da, petrolün de fiyatını biz ayarlamıyoruz, dünyadaki gelişmeler neyse uyguluyoruz. Halkımıza yük olmaması için de doğal gazı sıfır karla satıyoruz" diye konuştu.

CHP'nin doğal gaz zammının geri çekilmesine ilişkin girişimleri konusunda da, "Bu noktada aldığımız YPK kararını uygulayacağız, kararda herhangi bir değişiklik söz konusu değil" dedi.

Güler, TETAŞ'ın elektrik fiyatlarında indirim için EPDK'ya başvurduğunun hatırlatılması üzerine, TETAŞ'ın mevzuat gereği kar ve zarar yapmaması gerektiğini, dolayısıyla oradaki değişikliklerin zaman zaman zam, zaman zaman da indirim şeklinde olduğunu söyledi. "Tamamen enerji KİT'leri içerisindeki bir dengedir" diyen Güler, bu noktada değişikliklerin EPDK'ya bildirildiğini, EPDK'nın da diğer enerji KİT'leriyle ilgili rakamları da alarak ondan sonra karar verdiğini kaydetti.