Reformlar yabancı yatırımcılara anlatılacak

Başbakan Yardımcısı Elvan, yabancı sermayeyi çekecek tedbirlerin alınması için bakanlardan oluşan bir kurul oluşturacaklarını ve yapılacak reformların yabancı yatırımcılara anlatacaklarını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, yatırım ortamının iyileştirilmesi ve yabancı yatırımların Türkiye'ye ilgisini artırmak konularında çalışmak üzere ilgili bakanlardan oluşan bir kurul oluşturulacağını ve Ocak ayının ikinci haftasında yabancı işadamlarıyla buluşacaklarını söyledi.  

Söz konusu kurula TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD, TİM'in yanı sıra YASED'in de üye olacağını ifade eden Elvan, "Geçmişte özellikle yabancı sermayenin ülkemize çekilmesi ile yatırımcıların şikayetlerine yönelik çok ciddi çalışmalar yapıldı. Bu konuda bir takvim ve teknik alt komiteler oluşturuldu. Yeni dönemde özellikle yabancı sermayeyi çekecek tedbirleri süratle hayata geçirecek çalışmalara başlayacağız" diye konuştu. 

Yabancı yatırımcıların sorunları dinlenecek

Yatırım yeri tahsisi konusundaki sıkıntıları giderecek tedbirleri de alacaklarına işaret eden Elvan, bütün bunların yanında reformları yabancı yatırımcılara da anlatacaklarını kaydetti. Elvan, "Ocak ayının ikinci haftasında Sayın Başbakanımızla beraber Türkiye'de yatırım yapmış yabancı işadamlarımızla buluşacağız. Sayın Başbakanımız onların sorunlarını dinleyecek" diye konuştu.

Şirketlerin tasfiye işlemlerini kolaylaştıracak düzenleme de yapacaklarını anlatan Elvan, özellikle enerji sektöründe, zaman alan enerji lisans ve ruhsat izin işlemlerini kolaylaştıran bir mekanizmanın ortaya konulacağını söyledi.

Yatırımlarda özellikle bürokrasinin azaltılmasına yönelik çalışmaların yapılacağını belirten Elvan, "Başbakanlıkta kapsamlı bir çalışma başlatıldı. Kırtasiyeciliğin azaltılması, daha dinamik ve hızlı karar veren süreçlerin ortaya konulmasına yönelik çalışmalarımız olacak" şeklinde konuştu.