Rosatom: Akkuyu'da gecikme olmayacak

Rosatom, Akkuyu santralinin ortaklık yapısındaki olası değişiklerin inşa süreci etkilemeyeceğini vurguladı. Şirket, inşa lisansını baharda almayı ve nükleer ada inşasına hemen başlamayı beklediklerini ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rus enerji şirketi Rosatom, Akkuyu nükleer santralinin 2023 yılına yetişeceğini belirterek olası yeni yatırımcılarla görüşmelerin santralin inşasıyla ilgili zamanlamayı etkilemesinin beklenmediğini belirtti.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Rosatom, Akkuyu santralinin ortaklık yapısındaki herhangi bir değişikliğin santralin inşasıyla ilgili zamanlama üzerinde herhangi bir etkisi olacağı spekülasyonlarını kesinlikle reddediyor" ifadeleri yer aldı.

Rosatom, "En sıkı güvenlik düzenlemelerine ve Türkiye'nin 2023 yılında nükleer santralin ilk ünitesinin fiziki faaliyete geçmesi talebine bağlı olarak ilk birimin yapımını hızlandırmak için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Rosatom ayrıca Akkuyu santralinin inşa lisansını baharda almayı ve nükleer ada inşasına hemen başlamayı beklediklerini de ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir