Rus ekonomisi yüzde 0,3 büyüdü

Rus ekonomisi iki yıllık resesyon sürecinin ardından 2016'nın son çeyreğinde yüzde 0,3 büyüme kaydetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rus ekonomisinin 2016'da yüzde 0,2 küçüldüğü teyit edilirken, yılın son çeyreğinde ise iki yıllık aradan sonra yüzde 0,3 büyüdüğü bildirildi.

Rusya Federal İstatistik Servisi (Rosstat) tarafından yayınlanan gayri safi yurt içi hasıla (GSYH) sonuçlarına göre, Rus ekonomisinin geçtiğimiz yılın son çeyreğindeki büyümesi 2015’in aynı dönemine göre yüzde 0,3 oldu. Rus ekonomisinin 2016’da yıllık bazda ise yüzde 0,2 küçüldüğü teyit edildi.

Sonuçlara göre ekonomisindeki yaklaşık iki yıllık küçülme sürecinden sonra tekrar büyüme rakamlarına geçen Rus ekonomisinde, GSYH'yi oluşturan faaliyetler incelendiğinde inşaat sektörü yüzde 4,2 ve hizmet sektörü yüzde 3,5’lük düşüşle 2016'da en çok küçülen sektörler oldu. Üretim sektörü yüzde 1,1, tarım sektörü ise yüzde 3,6 ile ülkede geçtiğimiz yıl en çok büyüyen sektörler olarak ön plana çıktı.

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı tarafından bir süre önce yayınlanan verilerde, ülkede GSYH’nin 2016’da yüzde 0,6 küçülme kaydettiği açıklanmıştı. 

Petrol fiyatlarında yaşanan artışla birlikte Rusya Maliye Bakanlığı bu sene için yüzde 0,6 olan büyüme tahminini yüzde 2 seviyesine yükseltmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir