Rusya almayınca halka dağıtıldı

Rusya'nın almadığı 20 ton sebze ve meyve, Kadirli Belediyesi tarafından satın alınarak halka dağıtıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Osmaniye'nin Kadirli İlçesi Belediyesi, uçak krizinden sonra Rusya'nın almadığı 7 çeşit ve 20 ton sebze-meyveyi üreticiden alarak halka ücretsiz dağıttı.

Belediye tarafından 35 bin lira ödenerek alınan soğan, domates, patates, salatalık, mandalina, portakal ve elmadan oluşan toplam 20 ton sebze ve meyve, Şehit İbrahim Kundakçı ile Şehit Mehmet Hallaç mahallelerinin kesiştiği noktada halka ücretsiz olarak dağıtıldı.

553ea7945553cb11289fc1fe09f0e938.jpg

7 çeşit meyve ve sebze

Meyve ve sebzeleri personeliyle birlikte kamyonun önünde halka ücretsiz dağıtan Belediye Başkanı MHP'li Ömer Tarhan, vatandaşları Türkiye'de üretilen ve yetiştirilen ürünlere yönlendirmek ve çiftçiye destek olma çabasında olduklarını söyledi. Tarhan, şöyle konuştu:

"Yerli Malı Haftası kapsamında ilçemizde Rusya'nın almadığı sebze ve meyveleri vatandaşlarımıza ücretsiz dağıttık. Türk malı kullanımı noktasında ülkemizde kalan ürünlerin vatandaşlarımız tarafından tüketilmesini sağlamak ve çiftçimize yardımcı olmak adına bu uygulamayı yaptık. Üreticilerimize ve vatandaşlarımıza Yerli Malı Haftasında bu uygulama ile destek olmak bizleri mutlu etti. 35 bin liralık 20 ton 7 çeşit meyve ve sebzemizi 30 kişilik ekibimizle dağıttık."