”Sağlık harcamamalarında tasarruf tespit ettik”

Bakan Akdağ, parayı iyi yönetmeye çalıştıklarını, bunun için bazı çalışmalar yaptıklarını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ERZURUM - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık harcamamalarında belli noktalarda tasarruf sağlanabileceğini tespit ettiklerini ve gerekli adımları atacaklarını, ancak vatandaşa verilen hizmetlerde bir kısıtlamaya gidilmeyeceğini bildirdi.

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Erzurum'a gelen Bakan Akdağ, Vali Sami Bulut'u makamında ziyaret etti.

Bakan Akdağ, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, son zamanlarda bütçe kaynaklı sebeplerden dolayı sağlık harcamalarında kısıtlamaya gidileceği yönünde haberler yapıldığını belirterek, bunun, vatandaşın sağlık hizmetlerinde bir kısıtlatma olarak algılamaması gerektiğini söyledi.

Parayı iyi yönetmeye çalıştıklarını, bunun için bazı çalışmalar yaptıklarını ifade eden Akdağ, şunları kaydetti:

"Para, sonuçta vatandaşımızın parasıdır. Vergilerle toplanmış olsa da vatandaşımızın parasıdır. Dolayısıyla hem üniversite hastanelerine ödenecek miktarlar, hem Sağlık Bakanlığı hastanelerine ödenecek miktarlar, hem özel sektöre ödenecek miktarlar, hem de ilaca ödenecek miktarlar açısından ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığında, Devlet Bakanımız Cevdet Bey, Maliye Bakanı Mehmet Bey, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Bey ve ben, beşli bir ekip olarak yaklaşık 2 aydır çalışıyoruz.

Sektörlerle birçok görüşme yaptık. Sağlık harcamalarıyla ilgili belli noktalarda tasarruf sağlayacağımızı tespit ettik. Bu noktalarda gerekli adımları atacağız. Ama vatandaşımıza verdiğimiz hizmetlerimiz açısından hiçbir kısıtlamaya gitmiyoruz, gitmeyeceğiz."

Bakan Akdağ, bir taraftan da 7 helikopter ambulansın üzerine 10 helikopter ambulansı daha eklediklerini, Türkiye'nin dört bir tarafından helikopter ambulanslarla vatandaşa acil durumlarda nakil imkanı sağladıklarını söyledi.

Sağlıkta Dönüşüm Programı ile vatandaşa hizmetin geliştirilerek devam ettirileceğini vurgulayan Akdağ, "vatandaşımızın bundan kuşkusu olmamalıdır. Zihinleri bulandırmaya çalışan bazı mihrakların ortaya çıktığını görüyorum. Vatandaşımız hiç endişe etmesin" diye konuştu.

Tam gün yasası

Tam Gün Yasasının çıkarılmasına ilişkin de bilgi veren Bakan Akdağ, TBMM açıldığında, ilk fırsatta kanun teklifini görüşmeye başlayacaklarını bildirdi.

Kendisinin de grup başkanvekilleriyle ayrıca görüşeceğini ifade eden Akdağ, "bu kanunun vatandaşımız açısından ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Keşke Türkiye'de her şehir bu açıdan Erzurum'un durumunda olsaydı. Tam gün çalışma oranı, doktorlarda yüzde 80'e yaklaştı, ama Erzurum'da bu oran yüzde 90. Bunun daha da atmasını ümit ediyorum" şeklinde konuştu.