Sanayide çalışan daha fazla zam aldı

TÜİK'in açıkladığı rapora göre, sanayide brüt ücret–maaş endeksi üçüncü çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 13,7 arttı. Aynı dönem ticaret ve hizmet brüt ücret–maaş endeksindeki artış yüzde 9,9 olarak gerçekleşti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2017 yılı 3. çeyrek 'Sanayi İşgücü Girdi Endeksleri' ve 'Ticaret ve Hizmet Endeksleri' raporunu yayımladı.

Takvim etkisinden arındırılmış sanayide brüt ücret–maaş endeksi 3. çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 13,7 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayide brüt ücret maaş endeksi ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,7 artış gösterdi. Aynı dönem ticaret ve hizmet brüt ücret-maaş endeksi takvim etkisinden arılndırılmış verilere göre yüzde 9,9; mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış verilere göre ise 2,2 artış kaydetti.

Sanayide istihdam yüzde 1,1 arttı

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi istihdam endeksi 2017 yılı III. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1,1 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayi istihdam endeksi ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,4 arttı.

Sanayide çalışılan saatte yüzde 1,6 artış

Takvim etkisinden arındırılmış sanayide çalışılan saat endeksi 2017 yılı III. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1,6 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayide çalışılan saat endeksi ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,2 arttı.

Ticaret ve hizmet sektörlerinde ciro yüzde 19,1 artış kaydetti

Takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet ciro endeksi 2017 yılı III. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 19,1 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ciro endeksi bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,8 arttı.

Ticaret ve hizmet sektörlerinde istihdam yüzde 0,5 yükseldi

Takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet istihdam endeksi 2017 yılı III. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 0,5 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış istihdam endeksi bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,5 arttı.

Ticaret ve hizmet sektörlerinde çalışılan saat yüzde 0,7 azaldı

Takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet çalışılan saat endeksi 2017 yılı III. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 0,7 azaldı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış çalışılan saat endeksi bir önceki çeyreğe göre aynı seviyede kaldı.