SANTEK 2016 Fuarı için hazırlıklar başladı

TÜYAP, 26-29 Mayıs 2016 tarihlerinde 3. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı'nı düzenleyecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

3. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı'nı (SANTEK 2016) 26-29 Mayıs tarihlerinde TÜYAP düzenleyecek. 

Kocaeli Ticaret Odası'nda (KOTO) düzenlenen imza töreninde konuşan TÜYAP Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal, TÜYAP'ın 36 yıllık bir birikiminin olduğunu verilen destekle şehir yaşamına olumlu etki yapacak uygulamalar gerçekleştireceklerini söyledi. 

Fuarların "pazarlama aleti" olduğunu ifade eden Ünal, ilgililerin bunu nasıl kullanacağını iyi bilmesi gerektiğini anlattı. 

Ünal, gelecek mayıs ayında güzel bir fuar düzenleyeceklerini dile getirerek, şöyle konuştu: 

"İşimizde dünya ilişkileri anlamında güzel bir yerdeyiz. Onları ülkemize taşımakta inandırıcı politikalarımız var. Bunun nedeni de dünyada bir yılda 30 binin üzerinde fuar yapılıyor. Bu 30 bin fuar içinde sizin öyle inandırıcı söylemleriniz olmalı ki katılımcı ve ziyaretçiler sizi seçsinler. Bugünün dünyasında da kolay bir ilişki değil. Türkiye'de de örneği Çin'de olan 198 fuar kuruluşu var. Her birinden ayrı bir ses çıkıyor ama bunlar içinde şehrin önünü açacak bir mekanizmanın kurulması lazım. El birliğiyle bunu yapmak için birbirimize söz verdik."  

"Yeni pazarlar oluşturmayı hedefliyoruz" 

TÜYAP Fuarcılık Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü de bir yılda yurtiçi ve yurtdışında yaklaşık 100 fuar düzenlediklerini,  80 ülkeden 16 bin katılımcı firmayı bir araya getirdiklerini dile getirdi.  

Bilgi birikimlerini SANTEK'te paylaşacaklarını belirten Ersözlü, bölgenin üretimini yurda ve dünyaya pazarlayarak yeni pazarlar oluşturmayı hedeflediklerini vurguladı. 

Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ise fuara 2013'te 167, 2014'te de 220 firmanın katıldığını, bu sayının 300'ü aşmasını beklediklerini bildirdi. 

KOTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özdağ da fuarcılığın kentlerin ekonomisine yaptığı katkının farkında olduklarını, fuarcılık alanında da giderek tecrübe kazandıklarını kaydetti.  

Konuşmaların ardından protokol, katılımcılarca imzalandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir