Sberbank işi bitirdi, Denizbank'ı alıyor

Dexia SA ve Sberbank, Denizbank'ın satışı hakkında görüşmelerde münhasırlık konusunda anlaştı. Taraflar mümkün olan en kısa süre içerisinde satış sözleşmesini imzalamak konusunda da karar aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 



İSTANBUL - İlgili alıcılarla sürdürülen stratejik değerlendirme çalışmaları akabinde verilen nihai teklif sonucunda Dexia SA ve Sberbank'ın, Denizbank'ın satışı hakkında görüşmelerde münhasırlık konusunda anlaştığı, tarafların, mümkün olan en kısa süre içerisinde satış sözleşmesini imzalamak konusunda da karar aldığı bildirildi.
 
Denizbank AŞ'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderdiği açıklamada, ana ortak Dexia'nın Yönetim Kurulu tarafından 19 Ekim 2011 tarihinde alınan karar doğrultusunda, Dexia Grubu'nun Denizbank'taki hisselerinin tamamının satışına ilişkin sürecin başlatılmasına karar verildiği ve Dexia Grubu CEO'suna yetki verildiğinin duyurulduğu hatırlatıldı.
 
Konuyla ilgili son gelişmelerin, Dexia SA'dan bugün yapılan açıklama ile kamuya duyurulduğu belirtildi.

KAP açıklamasında, Dexia SA'nın, "İlgili alıcılarla sürdürülmüş olan stratejik değerlendirme çalışmaları akabinde verilen nihai teklif sonucunda Dexia S.A. ve Sberbank bugün Denizbank'ın satışı hakkında görüşmelerde münhasırlık konusunda anlaşmışlardır. Taraflar mümkün olan en kısa süre içerisinde satış sözleşmesini imzalamak konusunda karar almışlardır. Bu anlaşma Dexia'nın 2011 yılı sonbaharında açıkladığı satış planının önemli bir adımıdır" şeklindeki açıklamasına da yer verildi.
Bu konularda ilginizi çekebilir