SEDAŞ, yatırımda 'rekor' diyecek

Karartı, 2008 yılında önceki yıllara göre, rekor düzeyde yatırım yapılmış olacağını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

SAKARYA - Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Karartı, görev ve sorumluluk alanlarında yer alan Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerine, 2008 yılı sonuna kadar 40 milyon YTL'lik yatırım gerçekleştirmiş olacaklarını söyledi.

Karartı, yaptığı yazılı açıklamada, SEDAŞ'ın Sakarya'da ve diğer illerde üzerine düşeni yapmaya ve enerji altyapı hizmetlerini en iyi şekilde planlamaya çalıştığını kaydetti.

SEDAŞ'ın görev ve sorumluluk alanı olan Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerinde 2006 yılında 16,6 milyon YTL'lik yatırım yapıldığını kaydeden Karartı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"2007 yılında 26,8 milyon YTL'lik yatırım yapıldı. Yatırım artışındaki ivmeye hız kazandırdık. 2008 yılı sonunda 40 Milyon YTL'lik yatırım gerçekleştirmiş olacağız. 2008 yılında önceki yıllara göre, rekor düzeyde yatırım yapılacak.

Adapazarı'ndaki Atatürk Bulvarı'nda yapılan aydınlatma çalışmaları, Erenler ve Kuzey Terminal arasındaki 8 kilometrelik yol ile D-100 Kara Yolu'nun aydınlatılması ve kültür sitesi inşaatı için Orhan Camisi karşısındaki hizmet binamıza ait yeri terk etmemiz Sakarya'nın büyük şehir imajına katkı sağladı.

Yeni tesis edilen dağıtım şebekeleriyle gerilim düşüklüğü olan bölgelere daha kaliteli enerji sağlıyoruz. Güç artışı sağlanan trafo bölgelerinde kapasitesi dolan trafolarda enerji kesintilerinin önüne geçtik."