Sektörel destekleme esasları belirlendi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, sektörel destekleme faaliyetlerine ilişkin usul ve esasları belirledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA -Gümrük Genel Tebliği (Sektörel Destekleme), Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, tebliğ uyarınca gerçekleştirilecek sektörel destekleme faaliyetlerinden; yetkilendirilmiş yükümlü sertifikasına sahip firmalar, gümrük işlemlerinin kullanımını zorunlu kılan proje yürüten firmalar ile Gümrük ve Ticaret Konseyinde temsil edilen sivil toplum kuruluşları yararlanabilecek.

Sivil toplum kuruluşlarının, gümrük idarelerinde yaşanan genel nitelikteki ve/veya süreklilik arz eden, sektörel nitelikteki hususlara ilişkin talepleri de bu tebliğ kapsamında değerlendirilecek.

Sektörel destekleme faaliyetleri şu hususları içerecek: 

"- Bakanlığın 'güvenli ve kolay ticaret' vizyonu kapsamında öngörülen hedeflere kısa sürede ve başarıyla ulaşılabilmesi için mevzuat desteği sağlanması, 

- Proje ve yatırımların gümrük mevzuatı ve uygulamaları boyutuyla desteklenmesi, 

- Gümrük idarelerinde yaşanan genel nitelikteki ve/veya süreklilik arz eden konuların tek noktadan koordinasyonunun sağlanması ve sonuçlandırılması, 

- Gümrük iş ve işlemleriyle ilgili konular ile bu konuların başvuru mercileri hakkında bilgilendirme ve yönlendirme yapılması."

- Başvuru ve değerlendirme

Sektörel destekleme başvuruları, Gümrükler Genel Müdürlüğüne yapılacak. 

Başvuruların 1 ay içerisinde sonuçlandırılması esas olacak. 1 ay içerisinde sonuçlandırılamayacağı öngörülenlere ilişkin başvuru sahibine gerekçesiyle birlikte bildirimde bulunulacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir