Sendikalar, işsizliği ve zammı protesto edecek

Miting, Ankara'da KESK ve DİSK'in çağrısıyla 29 Kasım'da düzenlenecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - KESK ve DİSK'in çağrısıyla 29 Kasım'da Ankara'da 'Krize, İşsizliğe, Yoksulluğa ve Zamlara Karşı Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi' düzenlenecek.

KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün ile konfederasyon genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, küresel ekonomik krizin her geçen gün etkisini daha fazla hissettirdiğini söyledi. Doğalgaz ve elektrik başta olmak üzere temel ihtiyaç maddelerine yapılan zamların halkın gündelik yaşamını olumsuz etkilediğini ifade eden Şimşek, yılbaşından itibaren Türkiye ekonomisinin büyük bir daralma içine girdiğini ve binlerce kişinin işinden atıldığını savundu.

Tüketici kredileri ve kredi kartı borçlarının yanı sıra ödenmeyen çek ve senetlerde de büyük bir artış yaşandığını ileri süren Şimşek, "Hükümet bu kötü tabloyu değiştirmek, gelir adaletsizliğini ortadan kaldırmak, işsizleşmeyi ve yoksullaşmayı durdurmak, refah ve istihdamı artırmak, toplumun tüm kesimlerinin demokratik taleplerini karşılamak için derhal adım atmalıdır" diye konuştu. 

KESK ve DİSK olarak, hükümeti "emek ve demokrasiden yana tutum almaya çağırdıklarını" ifade eden Şimşek, gelecek hafta başından itibaren tüm illerde toplumun her kesiminden katılımla "Krize Karşı Emek ve Demokrasi Platformları" oluşturulacağını bildirdi.

KESK ve DİSK Genel Başkanlarının 11 Kasımda "Krizden Çıkış İçin Emek ve Demokrasi Programı"nı kamuoyuna açıklayacaklarını belirten Şimşek, şunları kaydetti:

"15 Kasımda Türkiye'nin her yerinde şehir merkezlerinde, oturma eylemleri ve basın açıklamaları yapılarak, AKP hükümetinden, 'zamları geri alması' ve 'emekten ve demokrasiden' yana bir programı hayata geçirmesi istenecektir. 29 Kasımda KESK ve DİSK'in çağrısıyla Türkiye'nin dört bir yanından biraraya gelecek on binlerce kişiyle Ankara'da, 'Krize, İşşizliğe, Yoksulluğa ve Zamlara Karşı Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi' gerçekleştirilecek. Krizin bedelini işsizlikle, yoksullukla ve zamlarla ödemek istemeyen tüm kesimleri, eylemlerimize destek olmaya, alanlarda yan yana gelmeye çağırıyoruz."