Siemens'ten hisse devri

Şirket, SHC hisselerinin yüzde 80,20'sini AROUES'e devrediyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Siemens ile ARQUES Industries AG arasında imzalanan bir anlaşmayla, Siemens Ev ve Ofis İletişim Cihazları GmbH&Co. KG (SHC) hisselerinin yüzde 80,20'si, 1 Ekim'de ARQUES'e devredilecek.

Siemens ve ARQUES'ten yapılan ortak basın açıklamasında, ARQUES'in Üst Yöneticisi (CEO)Michael Schumann, "SHC yüksek değer yaratan potansiyeli ile gayet başarılı bir şirket. Amacımız, şirketin pazar liderliğini güçlendirmek, dünya çapında piyasalara giriş oranını geliştirmek ve Gigaset markasının başarısını pekiştirmek" dedi.

Açıklamada, bu adımla, Siemens'in belirlediği üç sektör olan enerji, endüstri ve sağlık üzerine odaklanmayı sürdüreceği belirtilerek, satışla ilgili yasal onay işlemlerinin devam ettiği aktarıldı. ARQUES'in yönetiminde SHC'nin "sınıfının en iyisi ve premium fiyat diliminin lideri" konumunu güçlendirmesi beklendiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu bağlamda, şirket ürün portföyünde marjı yüksek işlere ağırlık verecek. İnternet tabanlı sesli iletişim (VOIP) gibi alanlarda geliştirilecek olan çok sayıda yenilikçi ürün ve şirketin uluslararası işinin genişletilmesi sayesinde hedeflenen büyümenin yakalanması bekleniyor. ARQUES ayrıca Almanya ve Polonya'da bulunan araştırma merkezlerinde ARGE çalışmalarına hız vermeyi amaçlıyor. Yenilikçi SHC ürünlerini başarıyla pazara sunmak için ARQUES önümüzdeki iki yıl boyunca Siemens markasını kullanmayı sürdürebilecek."

Açıklamada, Siemens'in, SHC'yi Ekim 2005'te bağlantısız bir şirket olarak kurduğu, şirketin faaliyetlerinin kablosuz telefonlar, geniş bant ve ev eğlence cihazları üzerinde yoğunlaştığı belirtildi. 2007 mali yılında şirketin kazancının 792 milyon euro olduğu ve SHC'nin satışlarının üçte ikisinin Gigaset kablosuz telefonlardan sağlandığı ifade edilerek, 2100 çalışanı olan şirketin, 17 ülkede işletmesi bulunduğu ve ürünlerinin 70 ülkede satıldığı kaydedildi.

Merkezi Almanya'nın Münih kenti yakınlarındaki Starnberg'de bulunan ARQUES'in uzmanlık alanının ise, şirketlerin yoğunlaştıkları alanların dışında kalan faaliyet kollarını satın alarak geliştirmek ve sürdürülebilir karlılığa sahip işletmeler haline getirmek olduğu aktarıldı.