”Sıkıntılar tüm sektöre mal edilmemeli”

ETİD Başkanı Dönmez, online alışveriş sitelerinden birinin faaliyetinin durdurulmasına ilişkin açıklama yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı Kaan Dönmez, Türkiye'deki online alışveriş sitelerinden birinin faaliyetini durdurması kararı üzerine, münferit firmaların yaşadığı ticari sıkıntıların tüm sektöre mal edilmemesi gerektiğini söyledi.

Dönmez, yaptığı yazılı açıklamada, online alışveriş sitelerinden birinin faaliyetini durdurması kararını duyurmasının ardından, tüketicilerde yanlış anlaşılmalara sebebiyet verecek "talihsiz" açıklamaların, ETİD'de üzüntü yarattığını ifade etti. Çok sayıda "bilinçli" tüketicinin katkısıyla mal ve hizmet konusunda geniş bir ürün yelpazesi ve fiyat seçeneği sunan sektörün her yıl daha da büyüdüğünü ve kurumsallaşma yolunda hızla ilerlediğini belirten Dönmez, "Sektörümüz Türkiye'nin ve dünya piyasalarının içinde bulunduğu ekonomik zorluklardan her sektör kadar etkileniyor fakat ürün tedarikçileri veya bankalarla sektör olarak sorunlar yaşamamız asla söz konusu değil" dedi. Dönmez, her sektörde olabileceği gibi e-ticarette de yeni firmaların kurulması veya bazılarının faaliyetine son vermesinin doğal karşılanması gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu, sektörün zor durumda olduğu ve e-ticarete bakış açısının pozitif olmadığı anlamına gelmez. Münferit firmaların yaşadığı ticari sıkıntılar tüm sektöre veya iş ortaklarımıza mal edilmemelidir. Aksine bu işbirliğinde tüketicilere daha iyi hizmet vermemizi sağlayan müşiş bir sinerji mevcut ve her sene bu sektöre yatırım yapan firmaların sayısı artıyor. Ticari sorumluluk, sağlam bir altyapı, kurumsallaşma ve müşteri memnuniyetini bir arada sunan firmalar, çözüm ortakları ile birlikte hareket ederek güvenli online alışverişin keyfini müşterilerine yaşatmaya devam edecekler. Bilinçli tüketicilerin doğru firmaları tercih etmesiyle e-ticaret sektörünün Türkiye'deki gelişiminin kalıcı olacağına inancımız tamdır."

Kaan Dönmez, ETİD'in, online alışveriş, internet bankacılığı ve benzer alanlarda gerçekleştirilen işlemler sonucunda "milyar dolarların konuşulduğu ve binlerce insana iş imkanının sağlandığı" e-ticaret sektörünü büyütmek, standartları oturtmak ve Türk halkını bilinçlendirmek için çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı.