”Şirketler ceset gibi, hayat belirtisi yok”

Boyner Holding CEO'su Cem Boyner, 16. Ulusal İnsan Yönetimi Kongresi açılışında konuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Boyner Holding Üst Yöneticisi (CEO) Cem Boyner, işini insan odaklı yürüttüğünü, öncelikle mal sattığını, onu bulamazsa hizmet sattığını belirterek, "Şirketlere bakıyorum, bazıları ceset gibi. Hiç bir hayat belirtisi yok. Öyle ki, bunlar öldükleri zaman kapının altından koku çıkarsa fark edersiniz, yoksa onu bile fark edemezsiniz" şeklinde konuştu.

Türkiye Personel Yönetimi Derneği (PERYÖN) 16. Ulusal İnsan Yönetimi Kongresi, Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda başladı.

Kongrenin açılışında konuşan Cem Boyner, kendisinin bir satıcı olduğunu, sadece satıştan anladığını, işini insan odaklı yürüttüğünü, öncelikle mal sattığını, onu bulamazsa hizmet sattığını kaydetti.

"İçilen çay, kahvenin bedelini bile bir şeyler satıldığı için ödeyebiliyoruz" diyen Boyner, babasının kendine hep, para için çalışan insanın kaybedip, insan için çalışanın para kazanacağını söylediğini anlattı.

Boyner, "Şirketlere bakıyorum, bazıları ceset gibi. Hiç bir hayat belirtisi yok. Öyle ki, bunlar öldükleri zaman kapının altından koku çıkarsa fark edersiniz, yoksa onu bile fark edemezsiniz" dedi.

Stratejinin önemli olduğunu ifade eden Boyner, "Neler okudum, ne konferanslara gittim. 'Şimdi neye inanıyorsun?' derseniz, uygulamaya inanıyorum. Eğer çok iyi bir stratejiyi uygulayamıyorsan, o becerin yoksa, kağıtta kalıyorsa sıfır..." diye konuştu.

PERYÖN Yönetim Kurulu Başkanı Yiğit Oğuz Duman

PERYÖN Yönetim Kurulu Başkanı Yiğit Oğuz Duman ise günümüz iş hayatında fark yaratan en önemli unsurun insan olduğunu, bu konudaki farkındalığın her geçen gün büyüdüğünü söyledi.

Dünyanın "en büyük" krizinin yaşandığı bugünlerde bile eskiden çarşaf çarşaf haber yapılan büyük işten çıkarma haberlerinin "pek görülmediğini" ifade eden Duman, şöyle devam etti:

"O işin ne kadar kısa vadeli çözüm olduğunu, belki de en kolay ama en geçersiz çözüm olduğunu artık tüm büyük organizasyonlar görmeye başladı. Artık daha ciddi iş gücü planlamaları yapılıyor çok daha yetkin insanlarla çalışılıyor, dolayısıyla onlardan vazgeçmek de bir o kadar zor oluyor."

"Tek Taraftan Baktığımızın Farkında mısınız?", "Yeni İş Yapma Modeli", "Roller, Kültürler, Sesler, Farklılıkları Yönetmek", "Küresel Ekonomik Kriz, Önlemler ve Krizden Güçlenerek Çıkmak" konulu panellerin yapıldığı kongre yarın sona erecek.