Siyaset dünyasından Koç'a başsağlığı

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un yaşamını yitirmesi sonrası siyaset dünyasından taziye mesajları geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Spor yaparken kalp krizi geçiren ve yaşamını yitiren Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un ölümü siyaset dünyasını da üzdü. 55 yaşında hayata gözlerini yuman Mustafa Koç'un ölümünün ardından çok sayıda siyasetçi başsağlığı mesajı yayınladı.

Başbakan Davutoğlu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, vefat eden işadamı Mustafa Koç'un kardeşi Ali Koç'u telefonla arayarak başsağlığı dileklerini iletti.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Davutoğlu, Dünya Ekonomik Forumu kapsamında bulunduğu Davos'ta, Mustafa Koç'un vefatı üzerine kardeşi Ali Koç'u telefonla arayarak taziyede bulundu.  

Davutoğlu'nun aradığı sırada, Ali Koç'un yanında Rahmi Koç'un da bulunduğu öğrenildi.  

Davos'ta bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de Mustafa Koç'un vefatı nedeniyle gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ülkemizin saygın ailesinin çok değerli bir insanının hayatını kaybetmiş olması hepimizi üzdü. Ailesine başsağılığı diliyoruz. Mekanı cennet olur inşallah" dedi. "Hepimizi gerçekten bu ani ölüm üzdü" ifadesini kullanan Şimşek, Mustafa Koç'un ölümünün, Türkiye için, iş dünyası için büyük bir kayıp olduğunu bildirdi. 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, işadamı Mustafa Koç'un hayatını kaybetmesi nedeniyle taziye mesajı yayınladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İşadamı Mustafa Koç'un hayatını kaybetmesi nedeniyle yayınladığı taziye mesajında şu ifadeleri kullandı: "1926 yılında "Koçzade Ahmet Vehbi Firması" adıyla temelleri atılan Koç Holding'in başarı hikâyesi şüphesiz, Ankaralı bir Cumhuriyet ailesinin başarı hikâyesidir. Kurucusu Vehbi Koç'un öncülüğünde Türkiye Cumhuriyeti'nin en başarılı sanayicilerinden biri olan, kısa sürede uluslararası saygınlığa kavuşan Koç Ailesi, ekonomik kalkınmamızın kilometre taşlarındandır. Vehbi Koç'un, vasiyetinde dile getirdiği "Bir ağaç dikmek ve bir eser yazmak" vurgusu da Türkiye Cumhuriyeti'ne duyduğu derin sevginin ifadesi olarak Koç Ailesi'nin tüm faaliyetlerinde vücut bulmuştur. Koç Ailesi, sadece ekonomik kalkınmamızdaki öncü rolüyle değil, sosyal ve kültürel kalkınmamıza yaptığı eşsiz katkılarla da Türkiye Cumhuriyeti tarihinde özel bir yer kazanmıştır.

'Bir tarihi de kaybettik'

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa Koç, bu seçkin sanayi kuruluşunun ve Koç Ailesi'nin önemli bir mensubu olarak, dedesi Vehbi Koç'la başlayan, babası Rahmi Koç'la süren ve kardeşleriyle devam eden başarı hikâyesinin en önemli kahramanlarından biriydi. Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine her zaman bağlı yaşayan Sayın Mustafa Koç, ailesinin eğitim, sağlık ve kültür alanlarında kurucusu olduğu kurumlar, desteklediği projeler yoluyla, Türkiye'nin gelişmesine destek olmayı, ülkemize fayda sağlamayı öncelikli görevlerinden biri kabul etti. Sayın Koç'un vefatıyla sadece Türkiye'nin en önemli sanayicilerinden birini kaybetmiş olmadık, aynı zamanda Koç Ailesi'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin gelişiminde üstlendiği rol düşünüldüğünde, ailenin üçüncü kuşak üyesi olarak bir tarihi de kaybettik. Bu duygularla Sayın Mustafa Koç'a Allah'tan rahmet, başta Koç Ailesi olmak üzere tüm Koç Holding çalışanlarına, sevenlerine ve Türkiye sanayici ve işadamlarına başsağlığı dileklerimi iletiyorum."

MHP Lideri Bahçeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un vefatı nedeniyle Koç ailesine başsağlığı diledi.

MHP'den yapılan yazılı açıklamaya göre Devlet Bahçeli, Koç ailesine bir taziye mesajı gönderdi. Bahçeli mesajında, "Türk iş dünyasının önemli isimlerinden evladınız Sayın Mustafa Vehbi Koç'un ani ve elim bir şekilde vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım.

Merhuma yüce Allah'tan rahmet, başta şahsınız olmak üzere, tüm kederli aile fertlerine başsağlığı diliyorum" ifadelerine yer verdi. 

Başbakan Yardımcısı Şimşek

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "İş dünyamızın duayeni, başarılı, enerjik ve üretken bir evladımızı, Mustafa Koç'u kaybettik; Üzüntülüyüz, ailesine sabır diliyorum" mesajını yayınladı.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Mustafa Koç'un vefatı Türk iş dünyası için büyük kayıptır. Kendisine Allah'tan rahmet, Koç ailesine başsağlığı ve sabır dilerim" dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Koç Holding Yön.Kur.Bşk. Mustafa Koç'a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum" mesajını paylaştı.

11. Cumhurbaşkanı Gül

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Twıtter hesabından işadamı Mustafa Koç'un hayatını kaybetmesi nedeniyle yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: Ülkemizin değerli işadamlarından Mustafa Koç'un ani vefatını büyük üzüntüyle öğrendim. Mustafa Koç'a Allah'tan rahmet, başta eşi ve çocukları olmak üzere Koç ailesine, Koç Holding çalışanlarına ve ülkemize başsağlığı diliyorum