Skal International başkanlığına Aslantaş getirildi

SKAL International'in 76 yıllık tarihinde ilk kez bir Türk başkanlık yapacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dünyanın çeşitli ülkelerinde turizm alanında faaliyet gösteren kulüplerin oluşturduğu Skal International'in başkanlığına Hülya Aslantaş seçildi.

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği'nce (TUROB) yapılan açıklamada, 90 ülkede 22 bine yakın üyeye sahip olan SKAL International'in 69. kongresinin Tayvan'ın Taipei kentinde yapıldığını belirtildi.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden yaklaşık bin kişinin katıldığı kongrede bugün Dünya Başkanlığı ve Yönetim Kurulu seçimlerinin gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, ''Hülya Aslantaş ile rakibi Nic Racic yarıştı. Oylama sonucunda Hülya Aslantaş oyların tamamına yakınını alarak, SKAL Dünya Başkanı seçildi. Hülya Aslantaş, 2 yıl süresince yapacağı Dünya Skal Başkanlığı görevini, Başkan Philip Sims'ten devraldı'' denildi.

Açıklamada, SKAL International'in 76 yıllık tarihinde ilk kez bir Türk'ün başkanlık yapacağı kaydedilerek, başkan seçilmesinin ardından telefon aracılığıyla açıklama yapan Aslantaş'ın, şunları söylediği bildirildi:

''Türkiye'deki tüm turizmci dostlarıma, buradan sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Büyük bir heyecan ve gurur duyuyorum. Bir yıl boyunca, dünya genelindeki 22 bine yakın turizm profesyonelinin başkanı olarak, ülkemin bayrağını dalgalandıracağım. Ben bir Türk kadını olarak, Türkiye'mizi en iyi şekilde temsil edip, dünyaya tanıtma gayreti içinde olacağım. SKAL Dünya Başkanı olmak için 30 yıl aralıksız çalıştım. Başkan olduğum bugün, ülkem adına mutluyum, gururluyum ve ekibimle birlikte, özellikle güzel Türkiye'min tanıtımı alanında yapacağım projeler için heyecanlıyım.''