Sky Airlines’ın bakımını THY Teknik yapacak

THY Teknik ile Sky Airlines arasında teknik hizmet alımı anlaşması imzalandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş ile Sky Airlines arasında teknik hizmet alımı anlaşmasına göre, SKY Airlines uçaklarının bakım hizmetleri, THY Teknik'in İstanbul'daki bakım merkezinde gerçekleştirilecek.

THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, anlaşmanın, B737-400 uçaklarının C ve D bakımları, iniş takımı revizyonu ve CFM56-3C motor revizyonu konularını kapsadığı kaydedildi.

Yürürlüğe giren anlaşmaya göre, SKY Airlines uçaklarının bakım hizmetleri, THY Teknik'in İstanbul'daki bakım merkezinde gerçekleştirilecek.

Sky Airlines firmasının beklentilerini en iyi şekilde karşılayacak kaliteli bir hizmet alımının sunulacağı belirtilen açıklamada, SKY Airlines'a THY Teknik'i seçmelerinden dolayı teşekkür edildi.

Açıklamada ayrıca, Sky Airlines'in, filosundaki bir adet B737-800, 5 adet B737-400, 2 adet A320-211 ve bir adet A321-231 uçağı ile toplam 124 bin 65 saatlik uçuş yaptığı ve bu uçuşlarda 5 milyon 866 bin 73 yolcu taşıdığı bildirildi.

THY'nin iştiraki olan THY Teknik A.Ş'nin, bölgesinin lider bakım ve onarım merkezi olarak, Boeing ve Airbus uçaklarına gövde, motor, yedek güç ünitesi, iniş takımları ve komponent bakım hizmeti verdiği kaydedilen açıklamada, "THY Teknik A.Ş, Türkiye merkezli müşterilere ek olarak Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinden 100'ü aşkın müşteriye İstanbul'daki bakım merkezinde istihdam ettiği 3 binden fazla nitelikli personel ile bakım ve onarım hizmeti sunmaktadır" ifadelerine yer verildi.

THY, jet yakıt tüketiminde riskten korunma yöntemi kullanacak

Öte yandan Türk Hava Yolları A.O, yıllık jet yakıtı tüketim miktarının yaklaşık yüzde 10'una kadar olan kısmı için riskten korunma (hedge) yöntemlerinin kullanılmasına karar verildiğini bildirdi.

THY'den İMKB'ye gönderilen yazıda, yönetim kurulunca, jet yakıtı maliyetinin belirli bir aralıkta veya tek bir fiyata sabitlenebilmesi ve yakıt borsasında oluşabilecek olumsuz durumların minimum derecede etkilenmesini sağlamak amacıyla, öngörülen yıllık jet yakıtı tüketim miktarının yaklaşık yüzde 10'na kadar olan kısmı için hedge yöntemlerinin kullanılmasına karar verildiği bildirildi.

Libya Bingazi'ye uçak seferleri düzenlenecek

Ayrıca Türk Hava Yolları A.O, İstanbul-Bingazi-İstanbul hattının açılacağını duyurdu. THY'den İMKB'ye gönderilen yazıda, "Ortaklığımız yönetim kurulunca İstanbul-Bingazi-İstanbul hattının açılarak 2009 yılı içerisinde seferlere başlanmasına karar verilmiştir" denildi.