Socar, Petkim'de yeni yatırımlar planlıyor

Azerbaycan Petrol Şirketi Socar Başkanı Rovnag Abdullayev, "Kriz döneminde biz kar ettik. Türkiye'de Petkimde yeni yatırımlar yapacağız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ - Azerbaycan Petrol Şirketi Socar Başkanı Rovnag Abdullayev, "Kriz döneminde biz kar ettik. Türkiye'de Petkimde yeni yatırımlar yapacağız" dedi.

Özel uçakla Kayseri'ye gelen Rovnag Abdullayev, AA muhabirine yaptığı açıklamada geçen yıl satın aldıkları Petkim'de yeni yatırım yapmayı planladıklarını, rafineri kurmak için de çalışma yaptıklarını anlattı.

Dünyayı etkileyen ekonomik krizin kendi şirketleri olan Socar'ı etkilemediğini ve bu dönemde kar ettiklerini kaydeden Rovnag Abdullayev, şunları söyledi:

"Petkim, Türkiye'nin en iyi petrokimya tesisi. Petkimin daha iyi noktalara gelmesi için yeni yatırımlar yapma kararı aldık. Petkim, kriz döneminde çok iyi kar elde etti. Petkim'de yeni rafineri kurulması için çalışma yapıyoruz. Bu konuda Petkim'de yeterli alt yapılar var. Petkim'in ham madde ihtiyacını da biz karşılayacağız. Üretimin artırılması için yeni üniteler kuracağız. Rafineri için yeni projemiz hazırlanıyor. Yakında rafineri inşaatına başlarız."

Rovnag Abdullayev, Tekfen İnşaat'a talıp olup olmadıkları yolundaki soru üzerine de "Biz Tekfen İnşaat'ı çok iyi tanıyoruz. Tekfen İnşaat Azerbaycan'da bizimle birlikte çok işler yaptı. Petrol projelerimizin hayata geçirilmesinde çok işler yaptı. Milyarlarca dolar tutarında birlikte işler yaptık. Bu konuda hem işlerimiz devam ediyor, hem görüşmelerimiz devam ediyor. Biz istiyoruz ki Tekfen İnşaat'ın yüzde 50'sini alalım. Hem Türkiye'de hem de Azerbaycan'da yeni yatırımlar yapmak istiyoruz."

Abdullayev, kriz döneminde petro-kimya alanıda yeni yatırımlar yaptıklarını, metal ve inşaat malzemelerinin fiyatlarının düşmesi sonucu krizi yatırıma dönüştürdüklerini ifade etti.

Rovnag Abdullayev, Türkiye ile Azerbeycan milli takımları arasında bu akşam oynanacak hazırlık maçıyla ilgili olarak da, "Bu maç, yoldaşlık maçı, dostluk maçı olacak. Türkiye büyük ve güçlü bir takım. Bu maçta dostluk kazansın" diye konuştu.