SPK Beklenti Anketi açıklandı

SPK'nın Mayıs ayı beklenti anketine göre, yüzde 58’i Haziran ayında dolarda bir değişiklik beklemezken, yüzde 55’i gelecek altı ay ve yüzde 49’u ise gelecek bir yılda artış bekliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK), 157 üst düzey yönetici tarafından yanıtlanan 2015 Mayıs Ayı Beklenti Anketi yayımlandı. 

Ankete göre, gösterge bono faiz oranına ilişkin olarak katılımcıların yüzde 64’ü bu ay değişim beklemezken, yüzde 46’sı gelecek altı ay, yüzde 41’i ise gelecek bir yıl artış öngörüyor. 

Katılımcıların yüzde 58’i Haziran ayında dolarda bir değişiklik beklemezken, yüzde 55’i gelecek altı ay ve yüzde 49’u ise gelecek bir yılda artış beklediğini dile getiriyor.

Euro'ya ilişkin olarak katılımcıların yüzde 55’i bu ay değişim beklemezken, altı aylık dönem için artış bekleyen ve değişim beklemeyen katılımcıların oranı yüzde 45’le aynı oldu. Önümüzdeki bir yılda Euro'da artış bekleyen katılımcıların oranı ise yüzde 47 olarak gerçekleşti. 

Katılımcıların yüzde 61’i Haziran ayında, yüzde 42'si önümüzdeki altı ay, BIST-100 endeksine ilişkin değişim bekledi. Gelecek bir yıl için ise yükseliş beklentisine sahip katılımcıların oranı ise yüzde 45 oldu.