SPK, Denizbank'ın borçlanma aracı ihracı başvurusunu onayladı

Kurul, Denizbank'ın halka arz edilerek tahsisli olarak veya nitelikli yatırımcılara olmak üzere 6 milyar liralık borçlanma aracı ihracı başvurusunu onayladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Denizbank AŞ'nin halka arz edilerek tahsisli olarak veya nitelikli yatırımcılara olmak üzere 6 milyar liralık borçlanma aracı ihraç başvurusuna onay verdi. 

SPK haftalık bültenine göre; KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama AŞ yurtdışında nitelikli yatırımcılara satılması planlanan azami 2 milyar Malezya Ringiti tutarında kira sertifikası ihracı için Kurul'a başvurdu.  

Kurul'a ayrıca, Başer Faktoring AŞ 100 milyon liralık, Zorlu Faktoring AŞ 59,4 milyon liralık, G.Ç.S. Metal Çatı İzolasyon Taahhüt Ticaret ve Sanayi AŞ 35 milyon liralık ve Vera Varlık Yönetim AŞ 20 milyon liralık  nitelikli yatırımcılara satılması planlanan borçlanma aracı için müracaat etti. 

Kurul, Plaspak Kimya Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 4 milyon 635 bin 320,04 lirası iç kaynaklardan olmak üzere bedelsiz sermaye artırımı için başvuru yaptığını bildirdi. 

Ayrıca Kurul, Orge Enerji Elektrik Taahhüt AŞ'nin de 6 milyon 342 bin 636,16 liralık bedelsiz, 3 milyon 657 bin 363,84 liralık da bedelli sermaye artırımı için müracaat ettiğini açıklarken, şirketin 13 Haziran 2014 tarihli benzer nitelikteki başvurusunu işlemden kaldırdığını duyurdu. 

İhraç belgesi onaylanan borçlanma araçları 

Kurul, Karel Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ'nin kar payından olmak üzere 4 milyon 320 bin liralık bedelsiz sermaye artırımını onayladı. 

Denizbank AŞ'nin halka arz edilerek tahsisli veya nitelikli yatırımcılara olmak üzere 6 milyar liralık borçlanma aracı ihraç başvurusuna onay veren Kurul, Korteks Mensucat Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 400 milyon liralık, Ulusal Faktoring AŞ ile Erk Pazarlama ve Giyim Sanayi Ticaret AŞ'nin 200'er milyon liralık, Bimeks Bilgi İşlem ve Dış Ticaret AŞ'nin de 100 milyon liralık nitelikli yatırımcılara ihraç edilecek borçlanma aracı başvurusunu olumlu karşıladı. 

Kurul tarafından, Akyürek Tüketim Ürünleri Pazarlama Dağıtım ve Ticaret AŞ'nin 100 milyon liralık ve Ak Faktoring AŞ'nin de 38 milyon liralık tahsisli veya nitelikli yatırımcılara ihraç edilecek borçlanma aracı başvuruları da uygun bulundu. 

Ayrıca Kurul, Aktif Bank Sukuk Varlık Kiralama AŞ'nin 200 milyon liralık tahsisli olarak veya nitelikli yatırımcılara kira sertifikası başvurusuna ve Aktif Yatırım Bankası AŞ Varlık Finansman Fonu'nun 200 milyon liralık nitelikli yatırımcılara Varlığa Dayalı Menkul Kıymet ihracı başvurusuna onay verdi.  

Zeynep Tümer'in pay alım teklifi zorunluluğundan muafiyet talebine red

Kurul, Ar Tarım Organik Gıda AŞ'ye ait gayrimenkullerin, makine teçhizat ve taşıtların satışı ile nakit ve benzeri kaynakların aktarılmasına ilişkin, daha önce şirket adına kayıtlıyken muvazaalı olarak satışı yapılan 27 gayrimenkulün satışının iptaliyle söz konusu tapu sicil kayıtlarının terkini için dava açılmasına ve söz konusu taşınmazların üçüncü kişilere devrinin engellenmesi amacıyla mahkemeden ihtiyati tedbir kararı istenmesine karar verildiğini duyurdu. 

Kurul, Kervansaray Yatırım Holding AŞ'nin, S.İ.S. Sayılgan İplik Tekstil Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ ile devralma yoluyla birleşmesi sonucunda, Holding sermayesini temsil eden payların yüzde 72,87'sine sahip olarak yönetim kontrolünü elde eden Zeynep Tümer'in pay alım teklifi zorunluluğundan muafiyet talebini de olumsuz karşıladı.  

Ayrıca, Tümer'in şirket paylarına yönelik pay alım teklifine başlamak için ek süre de dahil her ne gerekçe olursa olsun herhangi bir talebin Kurul tarafından dikkate alınmayacağı hususunda bilgilendirilmesine karar verildi.