SPK, ilk 'Hedge Fonu'nu kayda aldı

İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş'nin serbest yatırım fonu (hedge fon) talebi kayda alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - SPK'nın haftalık bültenine göre, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş'nin serbest yatırım fonu (hedge fon) talebini kayda aldı. 

Kurul, fon paylarının kurul kaydına alınması talebiyle başvuru yapan ilk serbest yatırım fonu olan İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş'nin 30 milyon YTL başlangıç tutarlı Arbitraj Serbest Yatırım fon payını kurul kaydına aldı. 

Türkiye'de, İş Yatırım Menkul Değerlerle birlikte, kuruluş işlemlerini tamamlamış olan ancak kurul kaydına alınma talebiyle başvuru yapmayan Garanti Bankası A.Ş.'nin bir adet ve Oyak Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin iki adet fonu da dahil olmak üzere, toplam 4 adet serbest yatırım fonu bulunuyor. 

Kurul diğer taraftan 6 ortaklığın hisse senedi ihraç talebini olumlu karşıladı. 

Buna göre, Ege Sağlık Tesisleri ve Eğitim Müesseseleri A.Ş'nin 3 milyon 320 bin YTL tutarında bedelli, Finans Finansal Kiralama A.Ş'nin 4 milyon 106 bin 587 YTL iç kaynaklardan, 25 milyon 893 bin 412 YTL de temettüden karşılanmak üzere bedelsiz hisse senedi ihraç talebi kayda alındı. 

Kurul, Koza Anadolu Metal Madencilik İşletmeleri A.Ş'nin 129 milyon 360 bin YTL tutarında bedelli hisse senedi ile İpek Matbaacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin 102 milyon 910 bin 500 YTL tutarında bedelli hisse senedi ihraç talebini olumlu buldu. 

Garanti Faktoring Hizmetleri A.Ş'nin 1 milyon 111 bin 500 YTL tutarında temettüden karşılanmak üzere bedelsiz ve Logo Yazılım Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin 9 milyon 61 bin YTL iç kaynaklardan karşılanmak üzere bedelsiz hisse senedi ihraç talebi de kayda alındı. 

 

Menkul kıymetler ihraç başvuruları

Öte yandan Sörmaş Söğüt Refrakter Malzemeleri A.Ş, 1 milyon 360 bin 320 YTL tutarında bedelli, Çum-paş Çumra Patates ve Zirai Ürünleri Değerlendirme Sanayi A.Ş, 500 bin YTL tutarında bedelli, 500 bin YTL tutarında da iç kaynaklardan karşılanmak üzere bedelsiz, Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş ise 9 milyon YTL tutarında iç kaynaklardan karşılanmak üzere bedelsiz hisse senedi ihraç talebiyle SPK'ya başvuruda bulundu. 

İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş de 50 milyon YTL tutarında Dinamik A Tipi İstanbul Değişken Yatırım Fonu ihracı nedeniyle Kurula başvuruda bulundu.