SPK'dan Ran Lojistik ile ilgili suç duyurusu
SPK, Ran Lojistik ile ilgili olarak Ramiz Benli hakkında suç duyurusunda bulunmaya karar verdi
İSTANBUL - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Ran Lojistik Hizmetleri AŞ'nin 2010 - 2012 arasındaki işlemlerinin denetlenmesi sonucunda Ramiz Benli ve Hakan Kavruk hakkında suç duyurusunda bulunmaya karar verdi.
SPK haftalık bültenine göre Kurul, Ran Lojistik Hizmetleri AŞ'nin 1 Ocak 2010 - 31 Ağustos 2012 dönemi hesap ve işlemlerinin denetlenmesi sonucunda şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Ramiz Benli ve Hakan Kavruk hakkında başta şirketi zarara uğratmak olmak üzere çeşitli suçlardan suç duyurusunda bulunmayı kararlaştırdı. Kurul ayrıca söz konusu işlemler sonucu oluşan Şirket zararının giderilmesini teminen, söz konusu işlemlere taraf olan ve bu işlemler neticesinde menfaat elde eden kişiler nezdinde anılan zarar tutarlarının takip ve tahsil edilmesi için gerekli tedbirlerin alınmasına ve varsa zarara uğrayan yatırımcıların, yasal koşulların oluşması halinde suç teşkil eden bahse konu işlemlerde sorumluluğu bulunan Şirket yöneticileri aleyhine dava açabilecekleri hususunda kamunun bilgilendirilmesine karar verdi.
Kurul, Vakko Tekstil ve Hazır Giyim İşletmeleri pay piyasasında 30 Mart 2011 - 18 Nisan 2011 döneminde gerçekleştirilen işlemlerin incelenmesi sonucunda da Hüseyin Yücel ve Ömer Faruk Sabuncu hakkında suç duyurusunda bulunmayı ve bu kişiler hakkında 2 yıl işlem yasağı getirilmesini kararlaştırdı.
Alternatif YO'nun tasfiye talebi olumlu karşılandı
Alternatif Yatırım Ortaklığı AŞ'nin tasfiye talebini pay başına 1,2711 TL ayrılma hakkı fiyatı belirleyerek, ayrılma hakkı dahil belli şartların yerine getirilmesi kaydıyla olumlu karşılayan Kurul, Ömer Faruk Çelik tarafından 1 milyon TL başlangıç sermayeli EYG Gayrimenkul Portföy Yönetimi AŞ unvanlı bir gayrimenkul portföy yönetim şirketinin kuruluşuna izin verdi.
Kurul, Alternatifbank'ın yurtdışında ihraç etmek üzere 350 milyon dolar tutarında, Şekerbank'ın 500 milyon TL, Yapı Kredi Faktoring'in 300 milyon TL ve strateji Faktoring'in 45 milyon TL tutarında borçlanma aracı ihracı başvurusunu onayladı.
Bültene göre, Akbank 10 milyar TL, Aktif Yatırım Bankası 450 milyon TL, TEB Finansman 250 milyon TL, Erk Pazarlama ve Giyim Sanayi 200 milyon TL, Koton Mağazacılık 150 milyon TL, Lider Faktoring 150 milyon TL, Turkish Yatırım 105 milyon TL, Demirer Enerji Üretim Sanayi 50 milyon TL ve Arzum Elektrikli Ev Aletleri 50 milyon TL tutarında borçlanma aracı ihracı için SPK'ya müracaat etti. Tukaş Gıda Sanayi de 172,7 milyon TL tutarında bedelli ve 1,9 milyon TL tutarında bedelsiz sermaye artırımı için Kurul'a başvurdu.