SunExpress, kış tarifesine 6 yeni hat ekledi

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan dış hatlarda Zürih, Hamburg, Nürnberg, Düsseldorf ve Dortmund'a, iç hatlarda ise Erzincan'a karşılıklı seferler düzenlenecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - SunExpress, 2009-2010 kış tarifesi kapsamında, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı merkezli uçuş ağına 6 yeni hat ekledi.

SunExpress'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, 25 Ekim 2009-27 Mart 2010 tarihleri arasında geçerli olacak kış tarifesinde, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'ndan dış hatlarda Zürih, Hamburg, Nürnberg, Düsseldorf ve Dortmund'a, iç hatlarda ise Erzincan'a karşılıklı seferler düzenlenecek.

SunExpress ayrıca, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı merkezli uçuşların saatlerini, yolcuların iç ve dış hat seferleri arasında kolaylıkla aktarma yapabilmesine imkan tanıyacak şekilde yeniden düzenledi. Buna göre, yolcular iç hatlarda Adana, Trabzon, Samsun, Kayseri, Gaziantep, Bodrum ve Malatya ile dış hatlarda Amsterdam, Düsseldorf, Dortmund, Frankfurt, Hamburg, Münih, Stuttgart ve Zürih uçuşları arasında, uzun süre beklemeksizin bağlantı yapabilecek.

SunExpress Genel Müdürü Paul Schwaiger konuya ilişkin açıklamasında, "Yeni kış tarifesiyle birlikte, Sabiha Gökçen merkezli dış hat uçuş noktalarını 8'den 13'e çıkarıyoruz. Bu durum, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nın ekim ayının sonunda hizmete girecek yeni ve modern terminaline duyduğumuz güvenin bir göstergesidir" dedi.

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say da "SunExpress 3 ana merkezi Antalya, İzmir ve İstanbul Sabiha Gökçen'de büyümeye, uçuş ağını genişletmeye devam ediyor. Mevcut seferlerimizin üzerine İstanbul Sabiha Gökçen'den başlatacağımız Erzincan uçuşlarıyla birlikte, Orta ve Doğu Anadolu'nun neredeyse tamamını kapsamış olacağız. Birçok iç hat uçuşunda da frekansımızı artırıyoruz. Kış tarifesiyle birlikte, Sabiha Gökçen'le İzmir arasında haftada 26 sefer düzenlerken, Adana, Trabzon ve Antalya'ya da günde 3 kez uçmaya başlayacağız. Toplamda geçen yılki tarifeye göre 86 uçuş artışla, iç hatlarda haftada 246 sefer gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

SunExpress'in İstanbul Sabiha Gökçen–Erzincan uçuşları çarşamba ve cumartesi günleri düzenlenirken; Zürih uçuşları pazartesi ve cuma, Hamburg uçuşları salı ve cumartesi; Nürnberg uçuşları perşembe ve pazar, Düsseldorf uçuşları pazartesi, çarşamba, cuma ve pazar, Dortmund uçuşları ise perşembe günleri gerçekleştirilecek.

SunExpress ayrıca İzmir'den Frankfurt uçuşlarını haftada 10'a, Münih ve Berlin-Schonefeld uçuşlarını 7'ye, Stuttgart uçuşlarını da 5'e yükseltecek. Antalya'dan ise mevcut uçuşların yanı sıra iç hatlarda Erzurum, Samsun ve Trabzon'a yeni uçuşlar gerçekleştirilecek.